Πονοκεφαλιάζεις για να διατηρείς τα τρόφιμα και για να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να τα μαγειρέψεις. Η γιαγιά, όμως, έχει πολλά μυστικά να σου αποκαλύψει από αυτά που ξέρανε οι “παλιές”.
- Για να μη σπάσουν τα αβγά, άλειψε τα με λεμόνι και ρίξε αλάτι στο νερό.
- Το ίδιο βοηθάει και το ξύδι στο νερό κατά το βράσιμο.
- Το αβοκάντο θέλει τουλάχιστον 5 μέρες να ωριμάσει.
- Ρίξε μερικά μήλα στις πατάτες για να διατηρηθούν περισσότερο και πάντα σε σκιερό μέρος.
- Το δεντρολίβανο διώχνει την έντονη μυρωδιά από το αρνί και το κατσίκι.
- Το βούτυρο διατηρείται στην κατάψυξη για 4 μήνες.
- Ποτέ μην αφήνεις κρεμμύδι κομμένο στο ψυγείο. Έχει την τάση να απορροφά μυρωδιές και μικρόβια.
- Η πηχτή μαρμελάδα μένει και εκτός ψυγείου.
- Μαρινάρισμα κρέατος σε κρασί και ζάχαρη σπάει τις ίνες και το κάνει πιο μαλακό.
- Ο αέρας στο φούρνο βοηθάει να φουσκώσει το γλυκό ή το φαγητό.
- Αντί για μπεσαμέλ, βάλε πουρέ πατάτας.
- Βάλε ένα ποτήρι στη μέση της τούρτας. Έτσι θα κόβεται πιο εύκολα.
- Το λεμόνι βοηθά στο να μη ζαχαρώσει το σιρόπι.
- Μη σκεπάζεις τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες όταν τα φτιάχνεις, γιατί θα πάρουν σκούρο χρώμα.
- Η ομελέτα δε θα κολλήσει στο τηγάνι, αν το έχεις προθερμασμένο καλά.
- Για να κρυώσεις γρήγορα κάτι, βάλε το μέσα σε πάγο με αλάτι.
- Οι μπριζόλες ψήνονται καλύτερα στις αντιστάσεις, όχι στον αέρα.
Φωτό από: MedicinaLive