ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

Κλάψε για τον πρώην σου, έτσι θα χάσεις κιλά.

Post by: 18/03/2020 0 comments

Ο μέσος άνθρωπος χύνει στη ζωή του περίπου 70 λίτρα δάκρυα. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι κρατούν τα συναισθήματά τους μέσα τους και δεν εκφράζονται. Θεωρούν πως τα δάκρυα είναι ένδειξη αδυναμίας.

Όλοι ξέρουμε πως για τις γυναίκες είναι πολύ πιο εύκολο να κλάψουν. Αυτό οφείλεται στην προλακτίνη, μία ορμόνη που κάνει τις γυναίκες να κλαίνε τέσσερις φορές πιο συχνά σε σχέση με τους άντρες. Επίσης οι δακρυϊκοί αδένες των γυναικών είναι διαφορετικοί από των ανδρών, κάτι που κάνει πιο εύκολα τα δάκρυα να κυλήσουν.

Αυτό που δεν ήξερες όμως, είναι ότι τα δάκρυα μπορούν να σε κάνουν να χάσεις κιλά. Μη φοβάσαι πλέον να κλάψεις για τον πρώην σου!

Ο ρόλος της κορτιζόλης.

Η κορτιζόλη, ή κορτιζόνη όπως την ξέρουμε οι περισσότεροι, είναι μια ορμόνη που συνδέεται άμεσα με το βάρος. Εκκρίνεται όταν είμαστε αγχωμένοι και πιεσμένοι. Από την άλλη, όταν κλαίμε απελευθερώνονται συγκεκριμένες ορμόνες, που κάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα να πέφτουν. Όταν λοιπόν, πνίγεσαι από τα συναισθήματά σου για τον πρώην σου και δεν ξεσπάς, η κορτιζόνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στον οργανισμό σου. Κι έτσι το σώμα σου νομίζει ότι βρίσκεσαι σε μία κανονική κατάσταση συναγερμού, όπως όταν σε απειλεί κάποιος εχθρός. Το αποτέλεσμα είναι να θεωρεί πως εσύ παλεύεις με αυτό τον εχθρό, άρα καταναλώνεις θερμίδες, οπότε αποθηκεύει λίπος για να έχεις απόθεμα ενέργειας.

Μην καθαρίσεις κρεμμύδια.

Φυσικά όταν μιλάμε για κλάμα, εννοούμε για δάκρυα που προκύπτουν από συναισθήματα. Και όχι απλά για δάκρυα όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια ή όταν μπει ένα σκουπιδάκι στο μάτι μας. Είναι αυτό το ξέσπασμα που κάνουμε και μετά μας αφήνει ανακουφισμένους.

Μην κρατάς πλέον τα συναισθήματά σου μέσα σου. Κλάψε και το όφελος θα είναι διπλό: από τη μία θα ξεσπάσεις και θα ηρεμήσεις και από την άλλη θα χάσεις βάρος.

Φωτό από: Dame Traveler

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons