ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

6 τρόποι για να συγκεντρωθείς.

Post by: 20/04/2017 0 comments

Είτε είσαι φοιτητής είτε εργάζεσαι, διάφοροι περισπασμοί αποτελούν σοβαρή απειλή για την παραγωγικότητά σου. Ενώ λίγα λεπτά απόσπασης εδώ και εκεί αρχικά φαίνονται αβλαβή, το ποσοστό του χρόνου που πραγματικά δαπανάς για πράγματα που δεν είναι απαραίτητα είναι σημαντικό. Πώς θα συγκεντρωθείς;

  1. Ανάπτυξε μια ρουτίνα και μείνε με επιμονή σε αυτή

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ζούμε σε έναν κόσμο που τρέχει. Χωρίς ένα καθορισμένο πρόγραμμα, η ζωή μπορεί να γίνει χαοτική γρήγορα. Για να αποφευχθεί αυτό το χάος, πρέπει να έχεις μια ρουτίνα και ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά σου και στο πώς οργανώνεις τα πράγματα.

  1. Βρες το σωστό μέρος για να διαβάσεις ή να εργαστείς

Επιλέγοντας το σωστό μέρος για να δουλέψεις είναι ζωτικής σημασίας, γιατί έχει σημαντική επίδραση στην συγκέντρωσή σου. Ενώ, ίσως, θα ήθελες να διαβάσεις στο δωμάτιό σου, θα είναι εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σου από την τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια ή περιοδικά ή ακόμα κι από την ύπαρξη του κρεβατιού. Βρες ένα ήσυχο και καλά φωτισμένο χώρο στο σπίτι ή και εκτός, όπως μια Βιβλιοθήκη. Εάν πάλι βρίσκεσαι στη δουλειά και δε μπορείς να αλλάξεις χώρο, προσπάθησε τουλάχιστον να απομακρύνεις από δίπλα σου ό,τι μπορεί να σε αποσπάσει.

  1. Διάλεξε σωστή καρέκλα

Μία πολύωρη εργασία ή διάβασμα κουράζει το σώμα. Μια καλή ιδέα είναι να βεβαιωθείς ότι η καρέκλα και το γραφείο σου είναι εργονομικά σχεδιασμένα για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Μια κακή στάση σώματος θα κουράσει και θα επηρεάσει και την αποδοτικότητά σου.

  1. Απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές

Πολλές από αυτές τις συσκευές ήταν γραφτό να μας γλιτώσουν χρόνο, αλλά καταλήγουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο μαζί τους αντ ‘αυτού. Οι ειδοποιήσεις, μηνύματα, εισερχόμενες κλήσεις, Facebook, Instagram κλπ θα σε διακόπτουν συνέχεια. Κλείσε υπολογιστές και κινητά και δούλεψε σωστά.

  1. Να μάθεις πότε να λες “Όχι”

Την ώρα που διαβάζεις μπορεί να σε πάρουν για καφέ. Θα αντισταθείς; Την ώρα που εργάζεσαι θα σε φωνάξουν οι συνάδελφοι για διάλειμμα ή θα θες να συμμετάσχεις στη ψιλή κουβεντούλα που έχουν πιάσει στο δίπλα γραφείο. Θα μπεις στο δέλεαρ να πας κι εσύ. Μάθε να λες όμως, το Όχι. Μη βγαίνεις από το πρόγραμμά σου είτε για να φανείς καλός είτε γιατί ψάχνεις ευκαιρία για διάλειμμα.

  1. Ακουστικά

Ένα καλό ζευγάρι ακουστικά μπορεί να  βοηθήσει. Αν σου αποσπάται η προσοχή από τους θορύβους ή συνομιλίες, δοκίμασε φορώντας ακουστικά να αποκλείσεις τους ήχους. Αυτή είναι μια  καλή επιλογή για τους ανθρώπους που εργάζονται σε πολυάσχολα γραφεί. Αν η μουσική σε βοηθά να εργάζεσαι, μπορείς επίσης να ακούς με ακουστικά για να βοηθηθείς με τους περισπασμούς. Απλά βεβαιώσου ότι τα τραγούδια είναι κίνητρο και δε σε αποσπούν.

Φωτό από: Global Digital Citizen Foundation

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons