ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ

5 συνήθειες το πρωί που σε κάνουν να παίρνεις κιλά

Post by: 11/05/2017 0 comments

Όλοι έχουμε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό δεν είναι ένας μύθος. Ποιές είναι όμως οι συνήθειες το πρωί που σε κάνουν να παίρνεις κιλά;

  1. Δεν τρως πρωινό.

Όσοι παραλείπουν το πρωινό έχουν την τάση να τρώνε περισσότερες θερμίδες όλη την υπόλοιπη ημέρα και είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαροι ή να οδηγηθούν σε αύξηση του σωματικού βάρους τους από εκείνους που τρώνε ένα ισορροπημένο πρωινό.

Το πρωινό ενεργοποιεί το μεταβολισμό μετά από μια περίοδο νηστείας τη διάρκεια της νύχτας. Εάν παραλείψεις αυτό το γεύμα είναι σύνηθες να αισθάνεσαι υποτονικός και να αισθάνεσαι πραγματικά πεινασμένος αργότερα μέσα στην ημέρα και να μη χορταίνεις όσο κι αν φας.

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την επιβράδυνση του μεταβολισμού, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κάψεις λιγότερες θερμίδες μέσα στη μέρα.

  1. Λάθος πρωινό

Ενώ το πρωινό θεωρείται ένα σημαντικό γεύμα και προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να προσλάβεις μεγάλο μέρος θρεπτικών ουσιών, δεν κάνουν όλα τα πρωινά στο σώμα μας καλό.

Για παράδειγμα, τρως δημητριακά υψηλής θερμιδικής αξίας. Τα δημητριακά είναι μια εύκολη επιλογή και συχνά προωθείται ως ένα υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου. Ωστόσο, ορισμένα δημητριακά στην πραγματικότητα έχουν πολλές θερμίδες και λίπος. Πολλά μάλιστα, τείνουν να είναι επικαλυμμένα με λάδι και τηγανισμένα για να έχουν την τραγανή υφή.

  1. Μεγάλα μεγέθη μερίδας.

Πολλοί άνθρωποι τρώνε δύο έως τρεις φορές πιο πολύ από την κανονική ποσότητα δημητριακών και έτσι τρώνε τουλάχιστον διπλάσιο ποσό από τις θερμίδες που πρέπει και ίσως και περισσότερο. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους, αν καταναλώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  1. Υγιεινά τρόφιμα που δεν είναι πραγματικά τόσο υγιεινά.

Όπως και με τα δημητριακά, υπάρχουν πολλά άλλα τρόφιμα που θεωρούνται ή διαφημίζονται ως υγιεινά ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ενεργειακά ποτά, γάλατα και μπάρες  δημητριακών όλα εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Συχνά, αυτά τα τρόφιμα φέρουν την ετικέτα «χαμηλά λιπαρά» ή «υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες» που δίνει την εντύπωση ότι είναι μια υγιεινή επιλογή. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είναι φορτωμένα σε θερμίδες και μπορεί να περιέχουν μικρή θρεπτική αξία, λόγω του υψηλού επιπέδου της επεξεργασίας.

  1. Πρωινό στο δρόμο.

Οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό στο δρόμο έχουν την τάση να επιλέγουν λιγότερο υγιεινές επιλογές από ό,τι εκείνοι που έχουν το χρόνο να καθίσουν και να πάρουν πρωινό στο σπίτι. Κέικ, γλυκά ή τυρόπιτες τείνουν να είναι υψηλά σε θερμίδες και λίπος καθώς και παρέχουν πολύ μικρή θρεπτική αξία. Είναι εύκολο να καταναλώσεις έως και 500 επιπλέον θερμίδες όταν τρως κάτι από το δρόμο σε σχέση με το σπιτικό πρωινό.

Φωτό από: www.beautyandtips.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons