ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι φταίει για τις απιστίες του καλοκαιριού;

Post by: 16/07/2019 0 comments

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα ποσοστά απιστίας αυξάνονται. Το φανταζόσουν, αλλά στο επιβεβαιώνουμε. Το καλοκαίρι είναι η πιο αισθησιακή και ερωτική εποχή του έτους. Ο θερμότερος καιρός έχει τεράστιο αντίκτυπο στις ορμόνες του ανθρώπου. Γίνεται πιο συναισθηματικά ανοιχτός, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και οι διακοπές δίνουν ευκαιρίες για απιστία.

Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που απατούν τους καλοκαιρινούς μήνες είναι συνήθως νεότερες σε ηλικία και απατούν κυρίως για τους ίδιους λόγους με τους άνδρες. Φαίνεται, λοιπόν, πως η καλοκαιρινή απιστία δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ανδρών.

Όσοι απιστούν το καλοκαίρι, θεωρούν πως είναι η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσουν κάτι νέο, μίας και κάθε τι καινούριο αυξάνει την παραγωγή της ντοπαμίνης, η οποία ενεργοποιεί την απελευθέρωση της τεστοστερόνης. Δύο χημικές ουσίες που συνδέονται με την ενέργεια, τη σχέση και το σεξ.

Μη ξεχνάς, επίσης, πώς περισσότερο φως σημαίνει περισσότερη μελατονίνη και σεροτονίνη, ουσίες που σε κάνουν ευτυχισμένη, γι ‘αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερη όρεξη για διασκέδαση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όταν ήμασταν παιδιά, το καλοκαίρι σήμαινε τέλος των σχολείων, ελευθερία και διασκέδαση. Αυτή η αίσθηση ανεμελιάς έχει μεταφερθεί και στην ενήλικη ζωή, αφήνοντάς μας με την αίσθηση ότι κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, δεν ισχύουν οι συνήθεις κανόνες.

Για κάποιους, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για απιστία καθώς μεταξύ διακοπών, ταξιδιών του Σαββατοκύριακου, υπαίθριες δραστηριότητες και εποχιακές κοινωνικές εκδηλώσεις, τους δίνονται πολλές ευκαιρίες για μία καινούρια περιπέτεια. Θεωρούν, επίσης, ότι με αυτές τις δραστηριότητες έξω από το σπίτι, είναι δύσκολο να τους “πιάσουν στα πράσα”.

Και ας μην ξεχνάμε το αυτονόητο, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα ρούχα βγαίνουν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι ευκολότερο για κάποιους να υποκύψουν…

Φωτό από: theodysseyonline.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons