Προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις. Φαίνεται ότι τα ζευγάρια παρουσιάζουν κάποια κοινά στοιχεία όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ποιά είναι αυτά και πώς μπορούν να λυθούν;
1. Είστε πάρα πολύ σαρκαστικοί
Το πρόβλημα είναι η υπερβολική χρήση του σαρκασμού. Είναι ένας κοινός τρόπος για να επικοινωνούν τα ζευγάρια, αλλά ξεχνούν πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει. Πιστεύουν ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά μπορεί να καταλήξει σε επίθεση. Κρύβοντας ένα άλλο συναίσθημα και προβάλλοντας κάτι άλλο, όπως θυμό, απογοήτευση, εκνευρισμό, δεν εκφράζουν αυτό που πραγματικά θέλουν. Να λαμβάνετε υπόψη αυτό που αισθάνεστε και θέλετε να πείτε και να εκφράζετε αυτό που νιώθετε και όχι αλλά πράγματα. Και όταν θέλετε να εκφράσετε κάτι που σας δυσαρεστεί πείτε το στην ώρα του. Μην το “φυλάτε” και ξεσπάσετε σε επόμενο επεισόδιο διαφωνίας, έτσι ξαφνικά, επειδή ξεχείλισε το ποτήρι. Φυσικά μην χρησιμοποιείτε λέξεις που κρύβουν ευερεθιστότητα ή δυσαρέσκεια.
2. Μειωμένη σεξουαλική ζωή
Για τους περισσότερους ανθρώπους, μία αμοιβαία ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι απίστευτα σημαντική σε μία μακροχρόνια σχέση. Όσο περνάει ο καιρός η ερωτική επιθυμία φθίνει στα ζευγάρια. Εάν ο ένας σύντροφος έχει μειωμένη επιθυμία, ο άλλος το εκλαμβάνει ως απόρριψη. Μιλήστε ανοιχτά για τις συναισθηματικές ανάγκες σας και τις σεξουαλικές επιθυμίες. Εμπλουτίστε την ερωτική σας ζωή και ανανεωθείτε με νέες ιδέες.
3. Έλλειψη επικοινωνίας
Στην αρχή της σχέσης, οι συνομιλίες είναι συναρπαστικό και διασκεδαστικό κομμάτι. Και οι δύο ξοδεύετε πολύ χρόνο να γνωρίσετε ο ένας τον άλλο. Ατελείωτες ώρες συζητήσεων. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, η επικοινωνία όλο και μειώνεται. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε τα προβλήματα και τις απογοητεύσεις σας με το σύντροφό σας. Δεν θέλετε να καταλήξετε αποστασιοποιημένοι από το σύντροφό σας. Μιλήστε όπως στην αρχή. Συζητήστε για την καθημερινότητά σας.
4. Έλλειψη εμπιστοσύνης
Πιστεύετε πραγματικά ότι εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο; Εμπιστεύεσαι το σύντροφό σου αρκετά για να βγει έξω για δείπνο με τους φίλους του; Επίσης, εμπιστεύεσαι τις αποφάσεις του; Αν όχι, τότε θα πρέπει να δουλέψεις πρώτον την αυτοεκτίμησή σου και να μειώσεις τις ανασφάλειές σου και δεύτερον, αν σου δίνει δικαιώματα να μην τον εμπιστεύεσαι, τότε θα πρέπει να συζητήσετε επί του θέματος διεξοδικά για να λυθεί.
Φωτό από: life.wevorce.com