ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να βελτιώσεις την κοινωνική σου ζωή.

Post by: 06/11/2018 0 comments

Καθώς μεγαλώνουμε, είναι πιο δύσκολο να βρούμε νέους φίλους, καθώς δεν είμαστε πλέον στο σχολείο και δεν γνωρίζουμε εύκολα νέους ανθρώπους. Υπάρχουν, παρόλα αυτά, πολλές συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις για να βελτιώσεις την κοινωνική σου ζωή. Δεν είναι ποτέ αργά για να αρχίσεις να συναντάς νέους ανθρώπους και να κάνεις ενδιαφέροντα πράγματα. Και πιθανότατα θα δεις τη ζωή σου να βελτιώνεται προς το καλύτερο.

  1. Κάνε την πρώτη κίνηση.

Πολλές φορές χανόμαστε με φίλους, γιατί δεν κάνουμε την πρώτη κίνηση να τους στείλουμε ένα μήνυμα. Μπορεί η καθημερινότητά μας να έχει αλλάξει και για αυτό το λόγο να έχουμε απομακρυνθεί με ανθρώπους που παλιότερα κάναμε παρέα. Όμως, ποτέ δεν είναι αργά να ξαναβρεθούμε μαζί τους. Μη διστάζεις. Κάνε το πρώτο βήμα.

  1. Μη λες όχι.

Μη λες όχι σε καινούργιες ιδέες και σε εξόδους. Όσο κι αν βαριέσαι ή αν είσαι κουρασμένη από τη δουλειά, μην απορρίπτεις τις προτάσεις που σου κάνουν οι φίλοι σου, για να βγείτε. Γιατί έτσι απομακρύνεσαι κοινωνικά.

  1. Μη φοβάσαι την απόρριψη.

Μη φοβάσαι ότι μπορεί να ακούσεις όχι, σε μία πρόταση που θα κάνεις για καφέ. Μπορεί να είσαι σε μία καινούργια δουλειά και να θέλεις να αναπτύξεις κοινωνικούς δεσμούς με τους καινούργιους συναδέλφους. Είναι μία καλή ευκαιρία να προτείνεις σε έναν ή μία συνάδελφο να βγείτε για ένα καφέ ή για ένα ποτό. Χωρίς να φοβηθείς ενδεχόμενη απόρριψη.

  1. Ξεκίνα να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν.

Μία νέα δραστηριότητα θα σε φέρει κοντά με ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Είτε αυτό λέγεται γυμναστήριο, είτε γιόγκα, είτε μαθήματα κηπουρικής, θα γνωρίσεις άτομα με κοινά ενδιαφέροντα. Κι έτσι θα ανοίξεις τον κοινωνικό σου κύκλο.

  1. Μην είσαι απρόσιτη.

Φρόντισε να μην δείχνεις απρόσιτη, γιατί έτσι οι άνθρωποι θα δυσκολεύονται να σε πλησιάσουν. Ακόμα κι αν ο πραγματικός σου χαρακτήρας δεν είναι έτσι, φρόντισε να δείχνεις ότι είσαι ανοιχτή. Δεν πρόκειται να σε πλησιάσει κάποιος αν σε φοβάται.

Φωτό από: Prendo.me

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons