ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να κερδίσεις μία έξτρα ώρα μέσα στη μέρα.

Post by: 03/01/2017 0 comments

Νιώθεις ότι η μέρα δε σου φτάνει; Θα ήθελες να είχε περισσότερες ώρες για να προλαβαίνεις τα πάντα και να έχεις χρόνο για τον εαυτό σου; Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για να κερδίσεις μία έξτρα ώρα την ημέρα.

  1. Δες ξανά τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου.

Ανοίγεις την ατζέντα σου και βλέπεις όλο σημειώσεις, υποχρεώσεις, δουλειές που θες να κάνεις. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις; Σβήσε όσα είναι περιττά, δώσε μία αναβολή σε όσα δεν επείγουν. Όταν προσπαθείς να στριμώξεις πολλά πράγματα μέσα σε μία μέρα, τότε λογικό να μη σου περισσεύει χρόνος.

  1. Μαγείρεψε διπλά.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κερδίσεις σίγουρα μία ώρα μέσα στη μέρα είναι όταν μαγειρεύεις, να μαγειρεύεις διπλές ποσότητες, ούτως ώστε απλώς να ζεσταίνεις το φαί την επόμενη μέρα. Μπορείς ακόμα να μαγειρεύεις περισσότερο και να καταψύχεις το υπόλοιπο.

  1. Μη τα κάνεις όλα μόνος σου.

Τα παιδιά μπορούν να μαζέψουν το δωμάτιό τους ή να στρώσουν το κρεβάτι τους. Ο/η σύζυγος μπορεί να κάνει κάποια ψώνια γυρνώντας από τη δουλειά ή να βοηθήσει στο πλύσιμο των πιάτων. Μη διστάζεις. Ζήτα τη βοήθειά τους. Δε γίνεται όλα να περνούν από το χέρι σου.

  1. Απενεργοποίησε την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλογίστηκες πόσες ώρες χαλάς τη μέρα στην τηλεόραση, στο facebook, Twitter, Instagram κλπ; Χρησιμοποίησέ τα για να σκοτώνεις την ώρα σου όταν περιμένεις στην ουρά της τράπεζας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή όταν μαγειρεύεις ταυτόχρονα. Πώς να προλάβεις  να τελειώσεις τη δουλειά μέσα στην προθεσμία όταν κάθε πέντε λεπτά χτυπάει το messenger ή χαζεύεις φωτογραφίες στο Instagram;

  1. Απλά πες όχι.

Σταμάτα να λες “ναι” στα πάντα. Λες “ναι” σε ό,τι σου προτείνουν φίλοι και γνωστοί να κάνετε, ακόμα κι αν δε ξέρεις που θα τους χωρέσεις στο πρόγραμμά σου, σε νέα project στη δουλειά που θα απαιτήσουν πολυήμερα ξενύχτια. Ήρθε η ώρα να πεις όχι σε ό,τι σε κάνει να μην έχεις πια χρόνο ούτε για να κοιμηθείς.

Φωτό από: Zankyou

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons