ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αντιμετωπίσεις τους δύσκολους συγγενείς;

Post by: 16/10/2020 0 comments

Δύσκολοι άνθρωποι υπάρχουν παντού γύρω μας. Πολλές φορές τους αγνοούμε και δεν σκοτιζόμαστε ιδιαίτερα για το δύστροπο χαρακτήρα τους, ή προσπαθούμε να τους αποφεύγουμε. Τί γίνεται όμως, στην περίπτωση που έχουμε κάποιους δύσκολους συγγενείς; Ακριβώς λόγω του ότι είναι συγγενείς, δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε εύκολα.

Πώς μπορείς λοιπόν, να τους αντιμετωπίσεις;

1. Μην προσπαθείς να τους αλλάξεις.
Οι άνθρωποι βελτιώνονται, δεν αλλάζουν, όμως ποτέ. Μην προσπαθείς λοιπόν, να αλλάξεις τους περίεργους συγγενείς σου. Δεν θα τα καταφέρεις. Και σίγουρα δεν θα είσαι η μόνη που θα το έχει προσπαθήσει. Ας τους λοιπόν να έχουν το χαρακτήρα που έχουν και προσπάθησε να μη δίνεις πολλή σημασία.

2. Να είσαι αποφασιστική.
Πολλές φορές, λόγω του ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι συγγενείς μας, δεχόμαστε να μας κάνουν τη ζωή πατίνι. Κακώς! Δεν χρειάζεται να προσβάλεις κανέναν, αλλά να είσαι αποφασιστική σε αυτό που έχεις να πεις και να μην αφήνεις κανέναν να σου υποδεικνύει τί θα κάνεις και τί όχι. Βάλε δηλαδή όρια. Ούτως ώστε να καταλάβουν ότι δεν σηκώνεις και πολλά-πολλά. Έτσι θα σε ενοχλούν λιγότερο.

3. Τα σημεία που καίνε.
Δώσε βάση στα σημεία που “καίνε” και τους ιντριγκάρουν και προσπάθησε να τα αποφύγεις. Προφανώς αφού είναι συγγενείς θα τους έχει συναντήσει πολλές φορές και θα έχεις καταφέρει να καταλάβεις, ποιά είναι τα κουμπιά τους. Φρόντισε λοιπόν, να μην τα πατάς και εσύ, αλλά και οι υπόλοιποι της οικογένειας. Για παράδειγμα, αν ξέρεις ότι θα έρθει επίσκεψη η παράξενη θεία, φρόντισε εσύ και η υπόλοιπη οικογένειά σου, να αποφεύγετε συζητήσεις και ζητήματα που ξέρετε ότι θα την εξάψουν και που θα σας βγάλουν ξινή την επίσκεψη.

4. Δεν το κάνει μόνο σε σένα.
Θυμήσου ότι ένας άνθρωπος όταν είναι παράξενος, είναι γενικά παράξενος και όχι μόνο με σένα. Άρα, μην το παίρνεις προσωπικά και φουντώνεις. Κάθε φορά που έχεις να αντιμετωπίσεις έναν δύστροπο συγγενή, σκέψου πως όλοι όσοι τον συναναστρέφονται καθημερινά, τραβάνε τα ίδια. Δες το και με λίγο χιούμορ.

5. Μη λες πολλά.
Ένα δύσκολος συγγενείς ψάχνει την ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο δύσκολος. Μη νομίζεις ότι και ο ίδιος δεν το ξέρει, αλλά για τους δικούς του λόγους το απολαμβάνει. Άρα, μην του δίνεις τροφή. Δεν χρειάζεται να λες πολλά-πολλά για τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου και μην ανοίγεσαι. Γιατί έτσι του δίνεις πάτημα να βγάλει ξανά τον περίεργο χαρακτήρα του.

Φωτό από: www.chateaudefretoy.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons