ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αντιμετωπίσεις όσους δεν σε νοιάζονται;

Post by: 30/09/2020 0 comments

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι αποδεκτοί από τους γύρω τους, να δέχονται αγάπη και ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές, που θα συναντήσουμε ανθρώπους στη ζωή μας, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν νοιάζονται για μας. Προφανώς και δεν είναι εύκολο να δεχτείς ότι κάποιος δεν ενδιαφέρεται για σένα, όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Μπορείς να τον αγνοήσεις.

1. Μην δέχεσαι τη βία.
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, είναι να μην δέχεσαι την βία που ασκούν αυτοί οι άνθρωποι, σωματική ή ψυχολογική. Είναι πολύ πιθανό, οι άνθρωποι που δεν νοιάζονται για σένα, να σου ασκήσουν ψυχολογική ή λεκτική βία. Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι να μην ανεχτείς για κανένα λόγο και ποτέ κάτι τέτοιο. Ύψωσε το ανάστημά σου και όσο και αν φοβάσαι ότι δεν μπορείς να το κάνεις, πάρε το κουράγιο να αντιδράσεις και να σε προστατεύσεις.

2. Μην το παίρνεις προσωπικά.
Προφανώς ένας άνθρωπος που δεν νοιάζεται για σένα, δείχνει τον κακό του χαρακτήρα. Δεν μιλάμε φυσικά για τους απλούς γνωστούς, που θα σε αντιμετωπίσουν όντως σαν γνωστό. Αλλά για τους ανθρώπους που θα έπρεπε να σε νοιάζονται. Είτε είναι η οικογένεια είτε φίλοι, μην το παίρνεις λοιπόν προσωπικά. Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς έχουν δύστροπο χαρακτήρα ή δεν ξέρουν να αγαπούν.

3. Επικεντρώσου σε όσους σε νοιάζονται.
Και γιατί να κάθεσαι να ασχολείσαι με όσους δεν ενδιαφέρονται για σένα; Δεν τελείωσε κι ο κόσμος. Εστίασε την προσοχή σου σε ανθρώπους που πραγματικά σε αγαπούν και μην αναλώνεσαι και ξοδεύεις την ενέργειά σου, να αναλύεις και να σκέφτεσαι, γιατί συμβαίνει ό,τι συμβαίνει. Άλλωστε δεν αξίζει να σπαταλάς το χρόνο σου, για ανθρώπους που δεν επενδύουν το δικό τους σε σένα.

4. Μίλα τους.
Έστω τώρα λοιπόν, ότι το άτομο που δείχνει να μη νοιάζεται για σένα, είναι ένα άτομο σημαντικό στη ζωή σου. Τότε θα πρέπει να εξετάσεις την περίπτωση, τι έκανε εκείνον τον άνθρωπο να μη σου δείχνει το ενδιαφέρον του; Τι έχει συμβεί; Ποιά είναι τα βαθύτερα αίτια; Κι αν δεν γίνεται να τον αγνοήσεις, είτε γιατί δεν θέλεις είτε γιατί δεν μπορείς, τότε μίλησέ του. Ξεκαθάρισε τα συναισθήματά σου και προσπάθησε να το συζητήσεις.

Φωτό από: shgcdn.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons