ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Όταν σου λέει “θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου”.

Post by: 15/05/2018 0 comments

Έρχεται ο σύντροφός σου μια μέρα και σου λέει το κλισέ: “θέλω να κάνουμε ένα διάλειμμα. Θέλω να τα βρω με τον εαυτό μου”. Εσύ παθαίνεις σοκ. Τί σημαίνει αυτό; Θέλει να χωρίσετε για πάντα; Η σχέση σας τελείωσε; Έκανες κάτι λάθος;

Τι σκέφτεται;

  1. Θέλει να σε κινητοποιήσει.

Ίσως νιώθει πως έχεις χαλαρώσει μέσα στη σχέση σας. Πώς “έχεις δέσει το γάιδαρό σου”. Ενδεχομένως να πιστεύει ότι δε του αφιερώνεις τόσο χρόνο και πως τον θεωρείς δεδομένο. Έτσι, μέσα από αυτό το διάλειμμα θέλει να σε κάνει να ξυπνήσεις και να φοβηθείς πως αν δεν κινητοποιηθείς, θα τον χάσεις για πάντα.

  1. Θέλει να χωρίσετε.

Υπάρχει, δυστυχώς, κι αυτή η εκδοχή. Αν σκέφτεται πως θέλει να λήξει αυτή τη σχέση οριστικά, μπορεί να ζητά ένα διάλειμμα, για να δει πως είναι να μην είστε μαζί. Αν, πράγματι, μπορεί μακριά σου ή όχι.

  1. Αισθάνεται πιεσμένος.

Εάν αισθάνεται ότι ζορίζεται μέσα στη σχέση σας, τότε θα μπορούσε να πει ότι θέλει το χώρο του. Πιθανόν εσύ να μην το κάνεις συνειδητά, αλλά του προκαλείς πίεση: από το πού πάει η σχέση σας μέχρι το πού είναι και με ποιούς βγαίνει.

  1. Σκέφτεται το μέλλον σας.

Έχουν αρχίσει να του περνάνε σκέψεις από το μυαλό ότι το πάτε σοβαρά. Ναι, φαίνεται παράδοξος ο τρόπος του να ζητήσει διάλειμμα, για να σκεφτεί αν μπορεί να ζήσει όλη του τη ζωή μαζί σου, αλλά περί ορέξεως….

  1. Έχει γνωρίσει άλλη.

Μάλλον δεν θέλεις να το φανταστείς αυτό. Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί την πιθανότητα, ότι ο άνθρωπος που αγαπάει θα μπορούσε να ερωτευτεί κάποιον άλλο. Αλλά μερικές φορές συμβαίνει. Έτσι, λοιπόν, κι εκείνος αν έχει βρει κάποια άλλη, να  προσπαθεί να το δοκιμάσει μαζί της. Κι αν δε του βγει να γυρίσει σε σένα.

  1. Φοβάται τα συναισθήματά του.

Κι όμως, μερικοί άνθρωποι όταν αρχίζουν να νιώθουν πολλά για το σύντροφό τους τρομάζουν. Δε μπορούν να διαχειριστούν τέτοιου είδους βαθιά συναισθήματα και το βάζουν στα πόδια.

  1. Θέλετε άλλα πράγματα.

Εκείνος είναι σε μια φάση που  σκέφτεται το μέλλον του. Θέλει να οργανώσει τη ζωή του, θέλει να ρίξει το βάρος κυρίως στη δουλειά του, όχι στη σχέση σας, ίσως  επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να δουλέψει στο εξωτερικό. Εσύ από την άλλη, δε θέλεις να αγχωθείς από τώρα για τέτοια ζητήματα και δε θες να φύγεις έξω. Κοινώς, δε συμβαδίζουν τα θέλω σας. Επομένως, χρειάζεται ένα διάλειμμα, ούτως ώστε να σκεφτεί τί θα κάνετε γιατί δε θέλει να σε χάσει από τη μία, αλλά θέλει να προχωρήσει τη ζωή του από την άλλη.

Φωτό από: www.thecurls.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons