ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να αλλάξουν οι άντρες και οι γυναίκες για να επικοινωνούν καλύτερα.

Post by: 12/03/2021 0 comments

Κάθε μέρα, ακούμε τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες να παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Τελικά είναι τόσο δύσκολο; Όχι, δεν είναι δύσκολο, αρκεί να βρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου.

1. Γυναίκες μη φαντάζεστε πράγματα!
Οι γυναίκες έχουν την τάση να υπεραναλύουν τις καταστάσεις και να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, όταν μιλάει κάποιος. Όμως, επειδή οι άντρες δεν κάνουν δεύτερες σκέψεις, αλλά αυτό που λένε είναι αυτό που εννοούν, εκεί υπάρχει ένα χάσμα στην επικοινωνία. Μη σας βγαίνουν κορίτσια οι ανασφάλειες στη σχέση σας και πιστεύετε άλλα από εκείνα που σας λέει ο άνθρωπος που αγαπάτε. Για την ακρίβεια, μην φαντάζεστε αυτά που θέλετε να πιστέψετε εσείς… Ακούστε απλά τι έχει να σας πει ο αγαπημένος σας και μην τα μεταφράζετε διαφορετικά από ό,τι είναι. Ο γυναικείος εγκέφαλος λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τον αντρικό. Οι άντρες, αυτό που σκέφτονται, αυτό λένε.

2. Άντρες να είστε πιο τρυφεροί.
Ένας από τους κύριους λόγους, που οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άντρες τους δεν τις καταλαβαίνουν, είναι γιατί εκείνοι δεν είναι τρυφεροί και καμιά φορά υποτιμούν τα συναισθήματά τους. Όταν έχετε να κάνετε με μία γυναίκα, που είναι τόσο συναισθηματικό πλάσμα, παραμερίστε λίγο τη λογική σας και προσπαθήστε να μπείτε λίγο στο συναίσθημά της. Έτσι, θα μπορέσετε να συνεννοηθείτε πολύ καλύτερα και να την νιώσετε. Και σας παρακαλούμε σταματήστε τη γνωστή ατάκα «Δεν σου δίνω σημασία γιατί έχεις περίοδο και έχεις νεύρα».

3. Γυναίκες να είστε πιο ξεκάθαρες.
Καλά τα είπαμε για τους άντρες και το πώς βλέπουν καμιά φορά το συναίσθημα της γυναίκας σαν υπερβολή, αλλά και εμείς οι γυναίκες δεν πάμε πίσω ενίοτε και τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Είναι γνωστή και η δική μας ατάκα «δεν έχω τίποτα», ενώ όντως κάτι μας έχει πειράξει. Για να μπορέσεις να συνεννοηθείς με έναν άντρα, πρέπει να είσαι ξεκάθαρη. Όταν έχεις κάτι ή είσαι θυμωμένη, πρέπει να μιλάς ευθέως και να λες «με έχει πειράξει αυτό και αυτό». Γιατί και οι άντρες δεν φταίνε μετά όταν τους απαντάς ότι δεν έχεις τίποτα, να σου πούνε εντάξει και να μην ασχοληθούν άλλο.

4. Άντρες μην υποτιμάτε τις ικανότητες των γυναικών.
Όταν προκύπτουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν, καλό είναι οι άντρες να μην υποτιμάτε τις γυναικείες ικανότητες. Με το να θεωρείτε, ότι μπορείτε να τα λύσετε όλα μόνοι σας γιατί οι γυναίκες δεν έχουν τις αντίστοιχες δυνατότητες, αμέσως κόβετε οποιοδήποτε δίαυλο επικοινωνίας, στο να λυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει.

5. Γυναίκες μην υποτιμάτε τις ικανότητες των ανδρών.
Αντίστοιχα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμάτε τις ικανότητες των ανδρών, λέγοντάς τους «αν δεν είχες και μένα τί θα έκανες». Αλλά από την άλλη, όταν τους έχετε ανάγκη να κουβαλήσουν βαριά αντικείμενα, τότε είναι ικανοί για όλα. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση, όχι μόνο δεν θα μπορείτε να συνεννοηθείτε και να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, αλλά στο τέλος θα καταλήγετε να τσακώνεστε κιόλας.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons