ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Άγιος Παΐσιος, ο Ασυρματιστής του Θεού.

Post by: 25/07/2019 0 comments

Ο Άγιος Παΐσιος γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου το 1924 και κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, οπότε και τιμάται η μνήμη του. Το όνομά του ήταν Αρσένιος Εζνεπίδης. Είναι προστάτης άγιος του σώματος των διαβιβαστών. Σύμβολό του είναι ο μοναχικός σκούφος κι η μοναχική πατερίτσα.

Βίος

Ο Άγιος Παΐσιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας και ήταν γιος του Πρόδρομου και της Ευλαμπίας Εζνεπίδη. Είχε άλλα οκτώ αδέλφια, και ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του χωριού.

Πέντε εβδομάδες μετά τη βάπτιση του Αρσένιου, η οικογένεια Εζνεπίδη, λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών με τη Μικρά Ασία, έφτασε στον Πειραιά. Στη συνέχεια, έμειναν ένα διάστημα στην Κέρκυρα, έπειτα στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στην Κόνιτσα.

Ο ασυρματιστής του Θεού

Εργάστηκε ως ξυλουργός ώσπου κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής στον εμφύλιο. Όσο καιρό ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου οι οικογενειάρχες στρατιώτες, να μην τραυματιστούν. Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την στρατιωτική του αυτή ιδιότητα, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι ασυρματιστές του Θεού. Από αυτή του τη φράση τον ονόμασαν ο ασυρματιστής του Θεού.

Η μοναχική ζωή

Ο Άγιος πήγε στο Άγιο Όρος για να μονάσει το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από το στρατό. Όμως, επέστρεψε στα κοσμικά για ένα χρόνο ακόμα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδελφές του.

Το 1962 πήγε στο Όρος Σινά, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. Εκεί έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στους Βεδουίνους.

Θαύματα και συγγραφικό έργο

Ο γέρων Παΐσιος είχε κάνει πολλά θαύματα, γιατρεύοντας πολλούς αρρώστους. Τα πολλά του θαύματα είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να τον επισκέπτονται καθημερινά, στη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή. Κυκλοφορούν επίσης δεκάδες βιβλία με αποκαλύψεις του και προφητείες, που έχουν να κάνουν με πολλά εθνικά ή παγκόσμια θέματα, από το τέλος του κόσμου ως την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης και αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons