ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Η ζωή είναι μικρή για κακές φιλίες.

Post by: 01/07/2020 0 comments

Όσο μεγαλώνουμε, οι άνθρωποι που κρατάμε δίπλα μας όλο και λιγοστεύουν. Και αυτό συμβαίνει, γιατί συνειδητοποιούμε πως η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε σε κακές φιλίες.

Έδωσες τα πάντα και δεν πήρες τίποτα;

Μερικές φορές, έχεις κάνει ό,τι μπορείς για να σώσεις μια φιλία. Μερικές φορές επίσης, πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός, ότι βασιζόμαστε σε ανθρώπους, που σημαίνουν πολλά για μας και που πιστεύαμε ότι θα ήταν πάντα στη ζωή μας. Είναι και αυτές οι φορές όμως, που πρέπει να τους αποχαιρετήσουμε από τη ζωή μας.

Ποιό το νόημα να δίνεις τα πάντα για μία φιλία και ο άλλος απέναντί σου, να μην κάνει τίποτα για να τη σώσει; Για ποιο λόγο να παλεύεις για κάποιον που δεν παλεύει για σένα;

Δεν τους χρωστάς τίποτα.

Δεν χρωστάς τίποτα σε όποιον που δεν σου προσέφερε τίποτα.

Οι φιλίες απαιτούν προσπάθεια και προσφορά και από τις δύο πλευρές. Οι μονομερείς φιλίες δεν είναι δίκαιες για κανέναν.

Οι άνθρωποι αλλάζουν. 

Το γεγονός ότι ταίριαζες στο παρελθόν με έναν άνθρωπο ή επειδή είναι παιδικός φίλος, δεν σημαίνει ότι είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις μία κακή φιλιά. Μην αισθάνεσαι αναγκασμένος να έχεις κάποιον τοξικό άνθρωπο στη ζωή σου. Εάν μια φιλία σε ρουφάει προς τα κάτω, άστη να πάει.

Κάποιος που δεν σε εκτιμά δεν προσθέτει καμία αξία στη ζωή σου.

Το χρωστάς στον εαυτό σου να επιτρέψεις στους ανθρώπους που σε αγαπούν, να έχουν θέση είναι στη ζωή σου.

Ναι, να είσαι καλός άνθρωπος, καλός φίλος, αλλά να μην αφιερώνεις χρόνο για παιχνίδια σχέσεων. Μη σπαταλάς τη ζωή σου και το χρόνο σου, σε ανθρώπους που σε θυμούνται μόνο όταν σε έχουν ανάγκη και δεν εκτιμούν τη φιλία σου.

Μην προσπαθείς να προσποιηθείς κάτι που δεν είσαι.

Χρειάζεσαι φίλους που πιστεύουν τα καλύτερα για σένα, ακόμα κι όταν είσαι στα χειρότερά σου. Δίπλα σου να έχεις ανθρώπους που σε θέλουν όπως είσαι και όχι όπως θέλουν εκείνοι να είσαι.

Γιατί στο κάτω-κάτω είναι okay να κάνεις πράγματα για το δικό σου καλό σου.

Γιατί πάνω από όλα, αν δεν νοιαστείς εσύ για τον εαυτό σου, ποιός θα το κάνει; Εσύ είσαι αυτός που θα αγαπήσει τον εαυτό του. Εσύ θα αποφασίσεις για τη χαρά και την ευτυχία στη ζωή σου. Εσύ και μόνο εσύ, έχεις τη ζωή σου στα χέρια σου!

Φωτό από: Red Carpet

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons