ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Η αγάπη υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχει ελευθερία.

Post by: 23/04/2021 0 comments

Ποιός δεν θέλει να είναι ελεύθερος στη ζωή του; Σε κανέναν δεν αρέσει η καταπίεση, ειδικά μέσα σε μία σχέση. Από την άλλη πλευρά όμως, όσο δεν αρέσει σε μας να μας πιέζουν και θέλουμε την ελευθερία μας, άλλο τόσο το θέλει και ο σύντροφός μας. Και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Πόσο εύκολο είναι να υπάρχει ελευθερία μέσα στην αγάπη, αλλά και εν τέλει υπάρχει αγάπη εκεί που δεν υπάρχει ελευθερία;

Ας μιλήσουμε ανοιχτά. Πραγματική αγάπη υπάρχει εκεί που υπάρχει ελευθερία.

Όπως επίσης, και η ελευθερία είναι η βάση για να δημιουργηθεί η αγάπη.

Δηλαδή; Ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση, όπου μία καινούργια σχέση έχει μέσα της καταπίεση. Δεν μιλάμε φυσικά, για περιπτώσεις που ξεπερνούν τα όρια και για σχέσεις που δεν θα έπρεπε εξ αρχής να έχουμε δημιουργήσει. Κάθε άνθρωπος που βιώνει άρρωστη καταπίεση μέσα στη σχέση του, θα πρέπει να φεύγει αμέσως και να ζητά βοήθεια. Μιλάμε όμως, για τις απλές περιπτώσεις. Εάν μία σχέση που χτίζεται σιγά-σιγά, δεν έχει σαν χαρακτηριστικό της την ελευθερία, τότε ένας από τους δύο ή και οι δύο, θα καταπιέζονται. Κι έτσι, η αγάπη που θα δημιουργηθεί δεν θα είναι ποτέ 100% πλήρης. Κι αυτό γιατί πάντα θέλουμε να αποφύγουμε και να φύγουμε από καθετί που μας πιέζει.

Από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση που ήδη υπάρχει αγάπη, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ελευθερία, γιατί τότε η αγάπη έχει εξελιχθεί σε μία θηλιά, που πνίγει τον άλλον.

Μια υπερβολική έκφραση ανασφάλειας.

Ο κύριος και βασικός λόγος που ένας άνθρωπος στερεί την ελευθερία στον άλλον μέσα στη σχέση του, είναι η ανασφάλειά του. Θέλει να ελέγχει το σύντροφό του και να ξέρει κάθε του κίνηση, γιατί δεν νιώθει εμπιστοσύνη. Νιώθει ανασφάλεια, αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι το ακριβώς αντίθετο.

Όταν αγαπάς κάποιον θέλεις το καλό του.

Θέλεις την ελευθερία του και την ευτυχία του, άρα πώς μπορείς να τον καταπιέζεις με αυτό τον τρόπο; Κάποιος που είναι δίπλα σου και είναι ελεύθερος, είναι ελεύθερος από επιλογή και όχι επειδή εσύ τον κυνηγάς.

Η πραγματική αγάπη είναι ελευθερία. Το να θέλει να είναι κάποιος δίπλα σου, γιατί το επιθυμεί ο ίδιος και όχι γιατί το ζητάς εσύ με κάθε τρόπο, αυτό είναι αγάπη. Αντίστοιχα και από τη δική σου την πλευρά, πραγματική αγάπη είναι το να μην δημιουργείς αρνητικά συναισθήματα στον άλλον και μετά να τον καταπιέζεις και να του στερείς την ελευθερία του. Να του δείχνεις ότι τον αγαπάς, χωρίς να βγάζεις τις δικές σου ανασφάλειες πάνω του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons