ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων!

Post by: 27/07/2019 0 comments

Πανέμορφες εικόνες, γεύσεις, ήχοι και εμπειρίες κάνουν το καλοκαίρι την εποχή της καρδιάς μας!

  • Διακοπές, τι άλλο;

Όλοι περιμένουμε πώς και πώς το καλοκαίρι να πάμε διακοπές, να γνωρίσουμε καινούρια μέρη, νέες εμπειρίες! Να χαλαρώσουμε, να αλλάξουμε παραστάσεις και να ξεφύγουμε μακριά από δουλειές, μαθήματα, διαβάσματα, υποχρεώσεις.

  • Θάλασσα.

Καλοκαίρι και θάλασσα είναι δυο έννοιες ταυτόσημες για μας τους Έλληνες. Οι γαλάζιες θάλασσες της Ελλάδας περιμένουν κάθε καλοκαίρι να μας δροσίσουν από τον καυτό ήλιο. Παιχνίδια στο κύμα και ηλιοθεραπεία στην άμμο! Και φυσικά το τροπικό μαύρισμα που θα κάνει όλους να νομίζουν ότι ταξιδέψαμε σε κάποιο εξωτικό νησί του Ειρηνικού!

  • Βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, καρπούζι…

Τι ωραιότερο από τα καλοκαιρινά φρούτα; Τόσα χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις που μας ταξιδεύουν πίσω στα παιδικά μας χρόνια!

  • Παγωτό.

“Και ναι σήμερα έφαγα το πρώτο μου παγωτό” ανακοινώνουμε όλο χαρά στους φίλους μας και έτσι με αυτό τον γλυκό πειρασμό σηματοδοτούμε την έναρξη της ωραιότερης εποχής του χρόνου! (Όταν είμαστε μικρά παιδιά “μετράμε” πόσα μπάνια κάναμε και πόσα παγωτά φάγαμε).

  • Η μυρωδιά του αντηλιακού.

Μια μυρωδιά που μόνο το καλοκαίρι μπορεί να μας φέρει στο μυαλό!

  • Θερινό σινεμά.

Βράδυ, έναστρος ουρανός, μυρωδιά ποπ κορν, μια ρομαντική ταινία… Το θερινό σινεμά είχε πάντα τη δική του ομορφιά.

  • Τζιτζίκια / Τριζόνια.

Ποιος θα το περίμενε ότι ο ήχος από ένα έντομο θα ήταν τόσο όμορφος; Το μεσημέρι ο ήχος από τα τζιτζίκια σε καλεί να απολαύσεις την καλοκαιρινή σου σιέστα και σου δημιουργεί πάντα μια αίσθηση χαράς. Και το βραδάκι ο ήχος από τα τριζόνια σε καλεί να χαλαρώσεις κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

  • Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Τόσα τραγούδια έχουν γραφτεί για το φεγγάρι του Αυγούστου, τόσα ποιήματα… είναι αναμφίβολα το ομορφότερο φεγγάρι του χρόνου. Κατακόκκινο, λαμπερό, τόσο μαγευτικό…

  • Ο ήχος από το κύμα.  

Ποιος δεν ηρεμεί όταν ακούει το κύμα να σκάει στην αμμουδιά; Πόσες φορές δεν κλείσαμε τα μάτια μας ακούγοντας αυτόν τον ήχο και ταξιδέψαμε σε μέρη μαγικά;

Τόσο μικρά και απλά μα τόσο όμορφες καλοκαιρινές μικρές στιγμές ευτυχίας…

Φωτό από: Eirinika

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons