ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι άντρες δεν μας ακούνε όταν τους μιλάμε;

Post by: 13/04/2018 0 comments

Έχει συμβεί σε όλες μας. Εμείς, οι γυναίκες συχνά παραπονιόμαστε ότι οι άνδρες, ειδικά όταν βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, δεν μας ακούνε. Νιώθουμε πως το μόνο πράγμα που τους νοιάζει είναι η μπάλα και το σεξ και πως δε μπορούν να επικοινωνήσουν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες τείνουν να προσεγγίζουν τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο και να έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Γιατί, λοιπόν, οι άντρες δεν ακούνε τις γυναίκες όταν μιλάνε;

  1. Είναι λακωνικοί.

Οι γυναίκες, γενικά, μιλούν με το συναίσθημα. Από την άλλη, οι άντρες είναι περισσότερο πρακτικοί και λακωνικοί. Όταν η σύντροφός τους αρχίζει να τους εξιστορεί τί της συνέβη, εκείνοι απλά θα μείνουν στα γεγονότα. Το υπόλοιπο της συζήτησης, δηλαδή τις “σάλτσες”, δε θα τις παρακολουθήσουν καν.

  1. Δε μπορούν να τις καταλάβουν.

Όπως είπαμε, τα θηλυκά έχουν την τάση να λειτουργούν με τα συναισθήματά τους. Αυτό το χαρακτηριστικό τις κάνει να δίνουν σημασία σε πράγματα που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν. Για παράδειγμα, μία γυναίκα μπορεί να μιλάει για ώρες για κάτι που τη στενοχώρησε, ενώ ο σύντροφός της από την άλλη, να το θεωρεί τόσο ανούσιο, που από ένα σημείο και μετά σταματά να την προσέχει.

  1. Σκέφτονται κάτι άλλο.

Όχι, μην αγχώνεσαι, δεν εννοούμε κάποια άλλη. Οι άντρες εστιάζουν τόσο πολύ σε αυτό που σκέφτονται ή κάνουν, που κατεβάζουν ρολά για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους. Δεν είναι ότι αγνοούν τις γυναίκες τους. Είναι απλά ότι δε μπορούν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

  1. Δεν τους αρέσει το κουτσομπολιό.

Η σύντροφός τους θέλει να τους πει όλα τα κουτσομπολιά της μέρας. Εκείνοι πάλι δεν ενδιαφέρονται για το τί έκανε ο ένας ή τί είπε ο άλλος. Αποτέλεσμα; Οι άντρες δεν ακούνε τις γυναίκες τους όταν πρόκειται για gossip.

  1. Τους θυμίζουν τη μαμά τους.

Ας το παραδεχτούμε. Όταν η γυναίκα έχει παράπονα από τον άντρα θα του αρχίσει τη μουρμούρα. Και συνήθως αυτή η μουρμούρα κρατάει πολύ… Εξοικειωμένοι, λοιπόν, οι άντρες από τη μαμά τους που τους τα “έψελνε” (“μη πετάς τα ρούχα δεξιά αριστερά, χαμήλωσε τη μουσική κλπ), δεν ακούνε!

Έξτρα πληροφορία: οι άντρες από τη φύση τους, όσο περνούν τα χρόνια, χάνουν την ικανότητα να ακούνε τις υψηλές συχνότητες. Και μάντεψε! Η γυναικεία φωνή είναι στις υψηλές συχνότητες… Τυχαίο;

Φωτό από: shebrides

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons