ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι άνθρωποι με ανοιχτές πληγές, δημιουργούν προβληματικές σχέσεις;

Post by: 09/04/2021 0 comments

Οι ανοιχτές πληγές στην ψυχή σου, μπορούν να σταθούν εμπόδιο, στο να δημιουργήσεις μία φυσιολογική σχέση. Δημιουργούν πρόβλημα στο να ανοιχτείς και να έρθεις πιο κοντά στον άλλον, αλλά και πολλές φορές φτιάχνουν μία ασφυκτική σχέση.

Όλοι οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ένα δεσμό, που να είναι γεμάτος από αγάπη οικειότητα, στήριξη, αλλά και ελευθερία. Και όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα τέτοιο δεσμό, αρκεί να το θέλουν και να προσπαθήσουν.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να αφήσεις πίσω το φόβο μην πληγωθείς ξανά, να αφήσεις πίσω τις παλιές πληγές και να δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου, να έχει τη σχέση που πραγματικά αξίζεις.

Τι φταίει;

Οι πολλές πληγές.

Οι άνθρωποι που έχουν πληγωθεί και που δεν έχουν κλείσει τις πληγές τους, χτίζουν έναν τοίχο γύρω τους, για να προστατευθούν. Μόνο που από αυτό τον τοίχο, δεν μπορεί να περάσει οτιδήποτε μπορεί να τους πληγώσει, αλλά δυστυχώς, και οποιοσδήποτε μπορεί να τους αγαπήσει. Έτσι, προστατεύονται από το να απογοητευτούν ξανά, αλλά με αυτό τον τρόπο σαμποτάρουν τον εαυτό τους από το να αγαπήσουν. Γιατί όταν έχεις χτίσει ένα φράγμα γύρω σου, δεν αφήνεις την αγάπη να φτάσει σε σένα. Δεν δίνεις την ευκαιρία στον άλλον να σε πλησιάσει πραγματικά, να αγγίξει την ψυχή σου.

Το παιδί μέσα σου.

Πολλές φορές οι ανοιχτές πληγές δεν προέρχονται μόνο από προηγούμενες σχέσεις, αλλά και από την παιδική μας ηλικία. Καταστάσεις που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μας και μας κάνουν επιφυλακτικούς, με οποιονδήποτε άλλο γύρω μας. Έτσι, όσο κι αν αναζητούμε την αγάπη και την οικειότητα, ταυτόχρονα εμείς οι ίδιοι δεν την αφήνουμε να φτάσει στην ψυχή μας.

Γκρέμισε τον τοίχο.

Αλλά ακόμα και αν πρόκειται, για ανοιχτές πληγές που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες σχέσεις μας, γιατί δεν αφήνουμε το νέο σύντροφό μας, να μας δώσει αυτά που δεν μπόρεσε να μας δώσει ο προηγούμενος; Τις πληγές τις δημιούργησε κάποιος άλλος και δεν γίνεται να συνεχίσουμε να τις κουβαλάμε και να τις χρεώνουμε και σε άλλους, γιατί πολύ απλά δεν ευθύνονται εκείνοι.

Πάνω από όλα, αγάπησε τον εαυτό σου, γιατί αν δεν τον αγαπάς εσύ, δεν θα τον αγαπήσουν και οι άλλοι. Αν δεν ξέρεις εσύ τι ζητάς και τι πραγματικά θέλει η ψυχή σου, τότε πώς μπορεί να το ξέρει ο σύντροφός σου;

Διαχώρισε το παρελθόν από το παρόν.

Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις αν οι συμπεριφορές που έχεις στο παρόν, οφείλονται στις ανοιχτές πληγές σου. Να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις στις καινούργιες σου σχέσεις, πώς αντιδράς στις καινούργιες και αν οφείλεται σε όσα έχεις ζήσει στο παρελθόν. Να μάθεις δηλαδή ουσιαστικά, να αναγνωρίζεις αν ο τρόπος που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι είναι τα πραγματικά σου θέλω ή αυτά που σου υπαγορεύουν οι ανοιχτές πληγές σου. Και όταν συνειδητοποιήσεις ότι εν τέλει, οι ανοιχτές πληγές είναι αυτές που σε κάνουν ό,τι θέλουν, κοίταξέ τες κατάματα και δώσε στον εαυτό σου το χρόνο της ίασης, για να κλείσουν. Έτσι, θα ελευθερώσεις τον εαυτό σου για να πάρεις αυτό που σου αξίζει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons