ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί κάνουμε ό,τι κάνουν κι οι άλλοι;

Post by: 10/10/2017 0 comments

Τα συναισθήματα και η διάθεση, όπως το άγχος και η ευτυχία, μπορεί να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο. Η συναισθηματική κατάσταση των άλλων ανθρώπων που αλληλεπιδρούν με εμάς, επηρεάζουν και τα δικά μας συναισθήματα και τη διάθεσή μας. Αυτή η συναισθηματική μίμηση συμβαίνει αυθόρμητα και ασυνείδητα.

  • Μέσω της μίμησης φαντάζεται κανείς πώς αισθάνονται άλλοι. Έρχεται πιο κοντά στο συναίσθημα και τη σκέψη τους.
  • Η μίμηση αυξάνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και τις διαπροσωπικές συνδέσεις.
  • Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σε παντρεμένα ζευγάρια, αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου η ομοιότητα των προσώπων του. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή η ομοιότητα προέκυψε ως συνέπεια του ότι τα παντρεμένα ζευγάρια συχνά μιμούνται τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου.
  • Ένα, επίσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα μίμησης είναι τα παιδιά που ασυνείδητα μιμούνται τους μεγάλους τόσο ως προς τις κινήσεις τους, όσο κι ως προς τα συναισθήματά τους. Γεγονός που αποδεικνύει και τη βιολογική προδιάθεση του ανθρώπου για μίμηση.
  • Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα άτομο έχει περίπου 15 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένο αν είναι άμεσα συνδεδεμένο με χαρούμενα άτομα.
  • Εν ολίγοις, η συναισθηματική μίμηση προάγει την κατανόηση και τη συντροφικότητα που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Τα συναισθήματα των γύρω μας όπως, ενθουσιασμός, απογοήτευση, μπορούν να επηρεάσουν τη δική μας διάθεση.

Φωτό από: North South News

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons