ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεν σε συμπαθώ, αλλά δεν ξέρω το γιατί.

Post by: 02/10/2020 0 comments

Πολλές φορές, έχει τύχει να συναντήσουμε ανθρώπους στη ζωή μας, που δεν τους συμπαθούμε, χωρίς όμως να καταλαβαίνουμε το λόγο.

Μπορεί να το αποδώσουμε στην αύρα ενός ανθρώπου, στα χαρακτηριστικά του προσώπου του, στον τρόπο που κινείται. Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό;

1. Ο χαρακτήρας
Πολλές φορές καταλαβαίνουμε γρήγορα κάποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Αν ασυναίσθητα καταλαβαίνουμε ότι δεν ταιριάζουμε με τον άλλον ή έχει αντίθετο χαρακτήρα από μας, τότε είναι πολύ πιθανό να μην το συμπαθούμε, αλλά να μην καταλαβαίνουμε συνειδητά γιατί. Για παράδειγμα, ένας εξωστρεφής, συναντώντας έναν άνθρωπο που φαίνεται εσωστρεφής, πολύ πιθανό να μην τον συμπαθήσει, γιατί θα του φαίνεται βαρετός και αδιάφορος. Το ίδιο και ένας εσωστρεφής, πολύ πιθανό να μην συμπαθεί έναν εξωστρεφή, γιατί μπορεί στα μάτια του θα φαντάζει ότι θέλει να τραβάει τα βλέμματα πάνω του και πως είναι υπερόπτης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, προφανώς δεν καθόμαστε να τα αναλύσουμε μέσα μας, όταν συναντάμε έναν άνθρωπο. Όμως, ασυναίσθητα τα φιλτράρουμε και δημιουργείται αυτό το αίσθημα αντιπάθειας μέσα μας.

2. Εξωτερική εμφάνιση
Κάτι άλλο που μπορεί ναι σε κάνει να μη συμπαθήσεις κάποιον, είναι εξωτερική του εμφάνιση. Και δεν μιλάμε για το αν είναι όμορφος ή όχι, αλλά για το ντύσιμό του. Ο τρόπος που ντυνόμαστε εκφράζει το χαρακτήρα μας. Έτσι λοιπόν, βλέποντας κάποιον, που το στιλ ντυσίματός του, διαφέρει από το δικό μας, μπορεί να μας κάνει να μη τον συμπαθήσουμε. Και πάλι χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι ντυμένος σαν λατέρνα ή “γδυμένος”, όπου εκεί καταλαβαίνουμε αμέσως το λόγο. Μιλάμε για το υποσυνείδητο μήνυμα που σου περνάει το ντύσιμο ενός ανθρώπου, για την προσωπικότητά του.

3. Η στάση του σώματος
Η στάση του σώματός μας δείχνει πολλά για μας. Για παράδειγμα, ένας εσωστρεφής άνθρωπος θα μοιάζει πιο μαζεμένος, με τα χέρια του κοντά στο σώμα. Ένας εξωστρεφής θα κάνει έντονες κινήσεις. Κάποιος που είναι επιθετικός θα έχει σταυρωμένα τα χέρια ή στη μέση. Η γλώσσα του σώματος των ανθρώπων είναι ολόκληρη επιστήμη. Ακόμα και το βλέμμα του άλλου μπορεί να μας πει πολλά. Δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί. Η αύρα που εκπέμπει ένας άνθρωπος μέσω των κινήσεων του, το πώς μιλάει και πώς κοιτάει, μπορεί να σε κάνει να τον αντιπαθήσεις. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τί ακριβώς είναι αυτό που δεν σου αρέσει, αλλά να είναι η συνολική εικόνα του πώς φέρεται ένας άνθρωπος.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons