ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Άγιος Παΐσιος, ο ασυρματιστής του Θεού.

Post by: 12/07/2017 0 comments

Ο μοναχός Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924. Ήταν Έλληνας Μικρασιάτης που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του, τα θαύματα και τις προφητείες του.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Αρσένιος Εζνεπίδης. Στις 7 Αυγούστου του 1924, μια εβδομάδα πριν οι Φαρασιώτες φύγουν, λόγω της ανταλλαγής πληθυσμών της Μικράς Ασίας, για την Ελλάδα, βαφτίστηκε από τον ιερέα της ενορίας Αρσένιο, τον οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε ως άγιο το 1988. Ο Αρσένιος επέμεινε και του έδωσε το δικό του όνομα για να αφήσει καλόγερο στο πόδι του.

 • Από μικρός έδειχνε ιδιαίτερη κλίση προς τον μοναχισμό και διακαώς επιθυμούσε να μονάσει.

  Μέχρι να υπηρετήσει στο στρατό ο Αρσένιος δούλεψε σαν ξυλουργός.

  Το 1945 κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε σαν ασυρματιστής κατά τον ελληνικό εμφύλιο. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν.

 • Ο Αρσένιος εισήλθε πρώτη φορά στο Άγιο Όρος για να μονάσει το 1949, αμέσως μετά την απόλυσή του από το στρατό. Το πρώτο όνομά του ως μοναχός ήταν Αβέρκιος. Και εκεί, αμέσως ξεχώρισε για την εργατικότητά του, τη μεγάλη αγάπη και κατανόηση που έδειχνε, την πιστή υπακοή στο γέροντά του και την ταπεινοφροσύνη του.
 • Το 1956, χειροθετήθηκε “Σταυροφόρος” και πήρε το “Μικρό Σχήμα”. Τότε ήταν τελικά που ονομάστηκε και Παΐσιος, χάρη στον Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον Β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του.
 • Ο Άγιος Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, ημέρα που εορτάζεται κι η μνήμη του.
 • Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παϊσίου ως Άγιο.
 • Έγινε ευρέως γνωστός για τις προφητείες του και τα θαύματά του σε πολλούς πιστούς.

Μερικές από τις προφητείες του είναι οι εξής:

 1. Η Τουρκία θα διαλυθεί και θα πάρουν πίσω τα κομμάτια τους οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι. Οι δε Έλληνες θα πάρουν πίσω τα εδάφη τους στη Μικρά Ασία και τα τους παραδοθεί η Κωνσταντινούπολη από τους Ρώσους. Όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί αυτό θα προστάζει το συμφέρον.
 2. Έχει μάλιστα προφητεύσει σε αξιωματικό ότι θα προΐσταται του πολέμου.
 3. Οι Τούρκοι θα μας κάνουν πόλεμο αλλά ο στρατός ίσα που θα φτάσει στα σύνορα. Γιατί ο πόλεμος θα λήξει αμέσως. Οι Έλληνες δε θα πάθουν τίποτε.
 4. Είχε ευχηθεί να ζούσε λίγα χρόνια ακόμα για να δει την Αγιά Σοφιά να περνά σε ελληνικά χέρια, προφητεύοντας ότι όλα αυτά θα συμβούν πολύ σύντομα.
 5. Στην Ελλάδα θα πέσει μεγάλη πείνα.

Οι προφητείες του αυτές και πολλές άλλες έγιναν γνωστές τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που οι σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας είναι τεταμένες.

 • Έγραψε 4 βιβλία: Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, Ο Γέρων Χατζη-Γεώργης ο Αθωνίτης, Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα, Επιστολές.
 • Κυκλοφορούν επίσης δεκάδες βιβλία με διδασκαλίες του και προφητείες του, που έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα, από το τέλος του κόσμου ως την ανάκτηση της Κωνσταντινούπολης και αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα.

Φωτό από: www.vimaorthodoxias.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons