ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

7 τιπς για σίγουρη επιτυχία στις πανελλήνιες!

Post by: 19/05/2017 0 comments

Ο καιρός των πανελληνίων πλησιάζει και οι μαθητές έχουν βάλει στο φουλ τις μηχανές του διαβάσματος. Τι πρέπει να προσέξεις και ποια είναι τα τιπς για επιτυχία;

  1. Επανάληψη

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όσο νωρίτερα ξεκινήσεις την επανάληψή σου τόσο λιγότερη δουλειά θα έχεις να βγάλεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Έτσι έχεις όσο χρόνο σου χρειάζεται να αφιερώσεις για να καλύψεις τυχόν κενά και να λύσεις όλες τις απορίες σου!

  1. Κοιμήσου

Δεν είναι λίγες οι φορές που πιστεύεις ότι όσο περισσότερο διαβάσεις εις βάρος του ύπνου σου τόσο καλύτερα θα γράψεις. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η έλλειψη ύπνου προκαλεί κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης, μειωμένη απόδοση και φυσικά ένα κουρασμένο μυαλό και σώμα δε μπορεί ούτε να είναι συγκεντρωμένο ούτε να αφομοιώσει ό,τι έχεις διαβάσει. Ειδικά τη μέρα πριν το διαγώνισμα θα πρέπει να έχεις κοιμηθεί καλά. Μην ξεχνάς πως ό,τι μαθαίνεις μέσα στη μέρα αποθηκεύεται από τον εγκέφαλο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου.

  1. Μετρίασε το άγχος

Σίγουρα οι εξετάσεις φέρνουν άγχος σε όλους. Προσπάθησε όμως να το ελέγξεις γιατί όπως ξέρεις δε βοηθά σε τίποτα. Σκέψου θετικά, ότι θα τα πας πολύ καλά και μην ξεχνάς πως ακόμα και μια αποτυχία δεν φέρνει το τέλος του κόσμου. Εμπιστεύσου τις γνώσεις σου και έχε αυτοπεποίθηση. Αν είσαι από τους ανθρώπους που αγχώνονται ιδιαίτερα πριν την εξέταση πάρε βαθιές ανάσες, σκέψου κάτι που σε κάνει χαρούμενο, μπες στη ροή των πραγμάτων και μην σκέφτεσαι τί θα γίνει μετά. Σκέψου πως είσαι στο σπίτι σου και απλώς λύνεις για ακόμα μια φορά κάποιες ασκήσεις. Ούτως η άλλως η εξέταση δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτό αν το καλοσκεφτείς ! Απλώς αντί να λύνεις ασκήσεις στο σπίτι τις λύνεις στο σχολείο!

  1. Διατροφή

Προσπάθησε να τρως όσο το δυνατόν πιο υγιεινές τροφές για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου. Πιες ένα φυσικό χυμό που θα σου δώσει ενέργεια, φάε λίγη σοκολάτα και προσπάθησε να αποφύγεις τον καφέ που φέρνει υπερένταση. Και φυσικά μην ξεκινήσεις ποτέ το πρωί για τις εξετάσεις χωρίς να έχεις φάει ή πιει κάτι. Ένα άδειο στομάχι μπορεί να σου προκαλέσει αδιαθεσία και φυσικά δε θα έχεις τόση ενέργεια!

  1. Δεν υπάρχουν SOS

Τα sos θέματα δεν υπάρχουν. Μην ακούς ποτέ κανέναν που θα σου πει διάβαζε αυτό γιατί είναι sos Και μη διαβάσεις αυτό γιατί είναι αντί -sos. Δεν μπορούμε να είμαστε στο μυαλό όσων βάζουν τα θέματα και μην ξεχνάς πως αν υπήρχαν στάνταρ θέματα τότε θα έπεφταν κάθε χρόνο τα ίδια! Και, εννοείται, πως σκέψεις όπως αυτό έπεσε πέρσι άρα δεν ξαναπέφτει, δεν έχουν καμία βάση.

  1. Μην βάζεις στόχο το βαθμό

Βάζοντας στόχο το βαθμό μόνο άγχος μπορεί να αποκτήσεις. Βάλε στόχο να καταφέρεις να αποκτήσεις τις γνώσεις για να  λύσεις όλα τα θέματα και μην ξεχνάς ότι βάζοντας στόχο πχ να γράψεις 17 συνήθως χρειάζεται διάβασμα για 19.

  1. Π.Ο.Τ.Ε. μη σβήσεις λύση

Ποτέ μα ποτέ μη σβήσεις μια λύση σε ένα θέμα ακόμα και αν πιστεύεις ότι είναι λάθος. Αν είναι λάθος καλύτερα να στο σβήσει ο διορθωτής παρά εσύ, γιατί υπάρχει η περίπτωση η λύση να έχει ένα σωστό κομμάτι και να κερδίσεις έτσι βαθμούς!

 

Καλή επιτυχία!!!

 

Φωτό από: pixshark.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons