ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

6 σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες και στους άντρες.

Post by: 11/08/2020 0 comments

Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι πραγματικές και οφείλονται στην ανθρώπινη φύση και την ανθρώπινη φυσιολογία. Και δεν έχει να κάνει με φαλλοκρατισμό ή φεμινισμό. Κατασκευαστικά ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί να έχει διαφορές ανάμεσα σε γυναίκα και άντρα.

1. Βλέπουν διαφορετικά.
Επειδή, οι πρωτόγονοι άντρες έπρεπε να κυνηγάνε για να βρουν τροφή, από τη φύση τους έχουν καλύτερη μακρινή όραση, σε σχέση με τις γυναίκες. Αυτό εξελικτικά δεν έχει αλλάξει και οι άντρες ακόμα και σήμερα, βλέπουν πιο καλά μακριά. Για αυτό το λόγο βλέπουν και λιγότερο έντονα τα χρώματα.

2. Οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο.
Μιας και οι περισσότεροι άντρες είναι πιο μεγαλόσωμοι από τις γυναίκες, λογικό είναι και ο εγκέφαλός τους να είναι μεγαλύτερος, για την ακρίβεια κατά 10%. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι άντρες είναι πιο έξυπνοι από τις γυναίκες. Γιατί αν ήταν έτσι, μία φάλαινα θα ήταν εξυπνότερη από τον Αϊνστάιν.

3. Οι γυναίκες θυμούνται τα πάντα.
Το γνωστό παράπονο των αντρών, ότι η γυναίκα τους δεν ξεχνά ποτέ και τους κοπανάει κάτι που έχουν κάνει χρόνια πριν, ισχύει. Οι γυναίκες έχουν πιο αναπτυγμένο ιππόκαμπο στον εγκέφαλό τους και αυτό τις κάνει να συλλέγουν περισσότερες πληροφορίες από ό,τι οι άντρες, καθώς και να είναι πιο συναισθηματικές.

4. Οι γυναίκες αναπτύσσονται πιο γρήγορα.
Κάτι ακόμα γνωστό, είναι ότι τα μικρά κοριτσάκια αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τα αγοράκια. Αυτό συμβαίνει γιατί το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους αναπτύσσεται πιο γρήγορα, από αυτό των αγοριών, με αποτέλεσμα να μιλούν και να περπατούν πιο γρήγορο, από τα μικρά αγοράκια. Από την άλλη, τα αγόρια αναπτύσσουν πιο γρήγορα το αριστερό ημισφαίριο, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για πρακτικά πράγματα, όπως το να επισκευάζουν και να φτιάχνουν πράγματα με τα χέρια τους.

5. Μία διαφορετική αντιμετώπιση στην απιστία.
Όσο κι αν μας εκνευρίζει που το ακούμε, δυστυχώς είναι ένα ακόμα κατάλοιπο από τους πρωτόγονους. Η ανδρική φύση ήταν επιτακτική για τον άντρα να έχει περισσότερες γυναίκες, ούτως ώστε να διαιωνιστεί το είδος. Ενώ από την άλλη, οι γυναίκες αναζητούσαν τον ένα και μοναδικό που θεωρούσαν τον καλύτερο. Αυτό το βλέπουμε ακόμα στη φύση. Φυσικά αυτό δεν δικαιολογεί την απιστία, γιατί πλέον στις μέρες μας, είμαστε λογικά και πολιτισμένα όντα και δεν λειτουργούμε με παρορμητισμό όπως οι πρωτόγονοι.

6. Καλύτερη αντίληψη του χώρου.
Κάτι ακόμα που διαφοροποιεί τις γυναίκες και τους άντρες, είναι ότι οι τελευταίοι έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου και προσανατολισμό, μιας και τα αντίστοιχα τμήματα του εγκεφάλου τους είναι πιο ανεπτυγμένα. Και αυτό είναι κατάλοιπο των προγόνων μας, για να βρίσκουν τροφή στην άγρια φύση. Από την άλλη, οι γυναίκες είναι φτιαγμένες, ώστε να μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, μιας και εκείνες δεν αναλάμβαναν το κυνήγι, αλλά όλες τις υπόλοιπες δουλειές.

Φωτό από: revistamensch.com.br

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons