ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5 μύθοι που πιστεύουμε όταν γυρνάμε στον πρώην μας.

Post by: 11/09/2020 0 comments

Πολλοί από μας κάνουμε προσπάθειες για να γυρίσουμε σε έναν πρώην μας. Κάποιες φορές βγαίνει σε καλό, κάποιες άλλες όμως όχι. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές την πατάμε και συνειδητοποιούμε πως ήταν μια λάθος κίνηση να ξαναγυρίσουμε σε σχέση του παρελθόντος. Τελικά, φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι μύθοι που πιστεύουμε, αλλά αργά ή γρήγορα συνειδητοποιούμε την αλήθεια.

Μύθος 1: Αυτή τη φορά θα είναι όλα διαφορετικά.
Κακά τα ψέματα οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Βελτιώνονται, αλλά δεν αλλάζουν ποτέ. Τί σε κάνει να πιστεύεις πως αυτή τη φορά θα είναι όλα εντελώς διαφορετικά; Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί που ακούμπησε το σύντροφό σου και μεταλλάχθηκε σε τέλειο. Όσο και να προσπαθήσετε και οι δύο να μην κάνετε τα λάθη του παρελθόντος, αργά ή γρήγορα, στον πρώτο τσακωμό, θα βγούνε ξανά όλα στην επιφάνεια. Αν για παράδειγμα, δεν ήταν πάντα ειλικρινής, είναι πολύ πιθανό ακόμα και αν ο έχει προσπαθήσει να το βελτιώσει και να είναι ειλικρινής απέναντί σου, κάποια στιγμή να κάνει το λάθος. Και τότε εσύ θα θυμηθείς τα παλιά και θα ξεκινήσει καινούργιος γύρος με καυγάδες.

Μύθος 2: Κανείς δεν με ξέρει τόσο καλά όσο εκείνος.
Είναι αλήθεια ότι μπορεί να μη σε ξέρει κανείς τόσο καλά όσο εκείνος. Όμως και πριν χωρίσετε δε σε ήξερε! Και τώρα, δεν είστε πια μαζί. Ίσως και το γεγονός ότι σε ήξερε και τον ήξερες τόσο καλά να οδήγησε εκεί τη σχέση σας. Το ότι σε ξέρει τόσο δεν σημαίνει ότι θα πετύχει η δεύτερη φορά.

Μύθος 3: Δεν μπορώ να βρω κάποιον καλύτερο.
Δυστυχώς τις περισσότερες φορές γυρίζουμε πίσω στους πρώην μας, γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε βρει κάποιον καλύτερο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε. Το ότι δεν έχουμε βρει κάποιον καλύτερο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρίσουμε σε μια σχέση καταδικασμένη. Αργά ή γρήγορα θα βρεις τον ιδανικό. Μία σχέση δεν μπορεί να στηριχθεί σε μία κίνηση απελπισίας. Σκοπός είναι όταν είσαι με κάποιον, να είσαι γιατί το θέλεις πραγματικά και όχι επειδή δεν βρίσκεις άλλον και φοβάσαι τη μοναξιά.

Μύθος 4: Κανείς δεν είναι τέλειος.
Προφανώς και κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν σημαίνει όμως αυτό, το ότι πρέπει να γυρίσεις στην παλιά σου σχέση. Σκοπός είναι να βρεις τον τέλειο στα δικά σου μάτια και όχι να συμβιβαστείς. Προφανώς χωρίσατε γιατί δεν ήταν τέλειος στα μάτια σου ή εσύ στα δικά του. Θεωρείς ότι θα αλλάξει και θα τον δεις με άλλο μάτι; Αν τα ξαναβρείτε, αργά ή γρήγορα θα χωρίσατε ξανά.

Μύθος 5: Δεν με νοιάζει τι έκανε όσο ήμασταν χωρισμένοι.
Αυτά ίσως τα λες τώρα, γιατί το μόνο που σε νοιάζει είναι να καταφέρεις να γυρίσεις πίσω στον πρώην σου. Αν όμως τα ξαναβρείτε, σύντομα θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι τί έκανε το διάστημα που ήσασταν χωρισμένοι. Το ίδιο και εκείνος για σένα. Και στην περίπτωση που είχατε δοκιμάσει την τύχη σας με άλλους συντρόφους, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Θα τριγυρνάει μέσα στο μυαλό σας και θα το θεωρείτε προδοσία. Δεν θα μπορείτε να το ξεπεράσετε και αργά ή γρήγορα θα αρχίσετε να τσακώνεστε πάλι.

Φωτό από: Tes

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons