ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5 λόγοι που ένα διαζύγιο είναι καλύτερο από ένα γάμο.

Post by: 09/10/2020 0 comments

Όταν παντρευόμαστε, αισθανόμαστε βέβαιοι ότι τελικά καταφέραμε να βρούμε το ταίρι μας. Αλλά δυστυχώς, οι στατιστικές δείχνουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Περίπου ένας στους τέσσερις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο. Ακόμη και αν μερικές φορές, είναι πραγματικά δύσκολο να παραδεχτούμε ότι ο γάμος μας απέτυχε, υπάρχουν πολλά καλά πράγματα που μπορεί να φέρει το διαζύγιο στη ζωή μας. Απανταχού χωρισμένοι μην απογοητεύεστε! Τα καλύτερα έρχονται. Γιατί;

1. Θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να συναντήσετε το σωστό ταίρι.
Τώρα πια που είστε ξανά ελεύθεροι, θα έχετε κάθε ευκαιρία να γνωρίσετε το σωστό ταίρι. Και ακριβώς, επειδή έχετε την εμπειρία του πρώτου γάμου και ξέρετε τί πρέπει και τί δεν πρέπει να κάνετε, αλλά και είστε ξεκάθαροι στο τί ζητάτε και τί μπορείτε να ανεχτείτε, θα βρείτε πραγματικά το τέλειο. Μάλιστα, οι έρευνες δείχνουν ότι στατιστικά οι δεύτεροι γάμοι κρατάνε για μία ζωή.

2. Μπορείτε να αφιερώσετε την ενέργειά σας στον εαυτό σας.
Εάν παραμείνατε σε έναν ανθυγιεινό γάμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι είχατε αρχίσει να χάνετε τον εαυτό σας. Ένας κακός γάμος, σας εμποδίζει να κάνετε αυτά που θέλετε ή να έχετε εκείνα που σας αξίζουν στη ζωή. Σας ρουφάει τις δυνάμεις.

Έτσι, μετά από ένα διαζύγιο, μπορείτε τελικά να σταματήσετε να χάνετε όλη την ενέργειά σας, σε μια σχέση που δεν λειτουργεί πλέον και να την χρησιμοποιήσετε σε άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής σας.

3. Θα είστε ξανά χαρούμενοι.
Βγαίνοντας από έναν κακό γάμο κερδίζετε στην πραγματικότητα την ευτυχία. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη σπαταλάτε σε τοξικούς ανθρώπους και ανθυγιεινές σχέσεις. Φυσικά και το διαζύγιο είναι ένα σοκ στην αρχή, αλλά αργότερα θα είστε σε θέση να γυρίσετε αυτή τη σελίδα και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας, που θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εκπληκτικό από το προηγούμενο.

4. Τα παιδιά σας θα είναι πιο ευτυχισμένα.
Πολλά ζευγάρια συνειδητοποιούν ότι δεν είναι ευτυχισμένα πια μαζί. Παρόλα αυτά,  εξακολουθούν να μένουν παντρεμένα για το καλό των παιδιών τους. Τα παιδιά δεν είναι χαζά. Μπορούν να καταλάβουν ότι οι γονείς τους δεν είναι καλά μεταξύ τους, ακόμα και αν δεν τσακώνεστε μπροστά τους. Και κάτι τέτοιο τα επηρεάζει ψυχολογικά. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν είναι και οι γονείς τους ευτυχισμένοι. Και αν η λύση για να είστε ευτυχισμένοι είναι το διαζύγιο, τότε το διαζύγιο είναι η σωστότερη κίνηση.

5. Θα βελτιωθεί η υγεία σας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο γάμος μπορεί να ενισχύσει την υγεία, αλλά στην περίπτωση ενός κακού γάμου αυτό δεν ισχύει καθόλου. Ένας κακός γάμος μπορεί να κάνει κακό στην υγεία. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ζωή μέσα σε ένα εχθρικό σπίτι μπορεί να είναι τόσο βλαβερή για την υγεία, όσο η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το χρόνιο εργασιακό άγχος. Όσοι παραμένουν σε έναν δυστυχισμένο γάμο που έχει τελειώσει, έχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, αρθρίτιδα, διαβήτη και ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα. Έρευνες δείχνουν, ότι ακόμα και η επούλωση μιας πληγής σε ανθρώπους μέσα σε τέτοιους γάμους, παίρνει 40% περισσότερο χρόνο!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons