Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τιπς μαγειρικής για αρχάριους.

Μόλις κάνεις τα πρώτα σου βήματα στη μαγειρική; Ήρθε η ώρα να μείνεις μόνος και αναγκάζεσαι να μαγειρεύεις; Είσαι φοιτητής και χρειάζεται να μαγειρέψεις; Ή μήπως απλά θέλεις να ξεκινήσεις τις δικές σου δημιουργίες; Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: δε ξέρεις να βράσεις ούτε αβγό;

Με τα παρακάτω τιπς θα μπεις δυναμικά στην κουζίνα!

  1. Προετοιμασία, διάβασμα της συνταγής, καθαρός και τακτοποιημένος χώρος.
  2. Όσο πιο μικρό και λεπτό αυτό που θα ψήσεις τόσο λιγότερο χρόνο και υψηλή θερμοκρασία χρειάζεται.
  3. Πότε δεν αφήνουμε μόνο του, το τηγάνι με το λάδι. Ούτε για μισό λεπτό.
  4. Τηγανίζουμε πατάτες σε υψηλή θερμοκρασία και αφότου το λάδι έχει κάψει καλά.
  5. Τα σπαγγέτι θέλουν 6-8 λεπτά βράσιμο.
  6. 1 κιλό υλικών, πχ κρέας, σούπα κλπ χρειάζεται 10 γραμμάρια αλάτι, δηλαδή μισή κουταλιά της σούπας. Δε ρίχνουμε ποτέ με το μάτι.
  7. 1 νεροπότηρο αντιστοιχεί σε 330ml.
  8. Πρώτα τσιγαρίζουμε το κρέας και μετά το κρεμμύδι.
  9. Το σκόρδο το τσιγαρίζουμε μόνο για 30 δευτερόλεπτα για να μην πικρίσει.
  10. Προσοχή, όποιο σκεύος χρησιμοποίησες για ωμό κρέας ή κοτόπουλο πάει κατευθείαν για πλύσιμο. Το ίδιο και με τα μαχαίρια. Δε χρησιμοποιείς ίδια μαχαίρια πχ. για να κόψεις και κάτι άλλο.
  11. Λίγη ζάχαρη στο φαγητό σπάει το ξινό της ντομάτας.
  12. Μούλιασε τα όσπρια από το βράδυ σε νερό με σόδα.
  13. Βάλε λιγότερο αλάτι και πιπέρι αν δεν είσαι σίγουρη και πρόσθεσε δοκιμάζοντας.
  14. Μια εύκολη μαρινάδα για κρέας είναι λάδι, λεμόνι, πορτοκάλι, μέλι, μουστάρδα και σόγια.
  15. Μια μπριζόλα θέλει 8-10 λεπτά για να γίνει καλοψημένη.
  16. Απόψυξε το κρέας και το κοτόπουλο στη συντήρηση μια μέρα πριν. Ποτέ μη το βάζεις μέσα σε νερό για πιο γρήγορα.
  17. Αν δεν είσαι σίγουρος για το αν είναι έτοιμα τα όσπρια ή τα λαδερά, απλά δοκίμασε. Αν είναι έτοιμα αλλά βλέπεις ότι έχουν πολύ νερό ακόμα στη σάλτσα βάλε στο δυνατό της φωτιά αλλά ανακάτευε συνεχώς μην κολλήσει.
  18. Για να βράσεις ένα αβγό, βάλτο μέσα στο νερό όταν είναι ακόμα κρύο. Από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει μέτρα 12 λεπτά για σφιχτό και 7 για μελάτο.
  19. Μη ξεχνάς ποτέ πελτέ στα κοκκινιστά. Δίνει σώμα στη σάλτσα.
  20. Ο αέρας στο φούρνο στεγνώνει το φαγητό άρα χρησιμοποίησέ τον όταν έχει ζουμί το φαγητό από μόνο του. Σε πίτες για παράδειγμα βάλε το πάνω-κάτω.

Φωτό από: TV.nu

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates