PETS, ΦΥΣΗ

Ζώα και ύπνος: άλλα που κοιμούνται παρά πολύ και άλλα ποτέ!

Post by: 16/10/2022 0 comments

Αναρωτήθηκες ποτέ πόσες ώρες κοιμούνται τα ζώα; Ίσως αν έχεις κάποιο κατοικίδιο, όπως γάτα , να έχεις παρατηρήσει ότι κοιμάται αρκετά. Ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν ζώα που κοιμούνται σχεδόν όλη τη μέρα ή ακόμη και χρόνια και κάποια άλλα δεν κοιμούνται ποτέ;

  1. Κοάλα, 22 ώρες τη μέρα

Το κοάλα το συναντάμε στην Αυστραλία. Τα φύλλα του ευκάλυπτου αποτελούν την αποκλειστική τροφή του! Δυστυχώς αποτελεί απειλούμενο είδος. Το κοάλα έχει ασυνήθιστα μικρό εγκέφαλο,  είναι το μόνο ζώο στη γη με τόσο ελαττωμένο εγκέφαλο σε σχέση με το μέγεθός του.

  1. Πόσουμ, 18 ώρες τη μέρα

Το πόσουμ είναι μαρσιποφόρο ζώο, όπως το καγκουρό και προέρχεται από τη Νότια Αμερική. Είναι συνήθως μοναχικό ζώο και μένει σε μια περιοχή για όσο διάστημα τα τρόφιμα και το νερό είναι εύκολα διαθέσιμα. Ομολογουμένως, οι ώρες μέσα στη μέρα που είναι ξύπνιο είναι ελάχιστες.

  1. Σαλιγκάρια της ερήμου, 3 χρόνια

Πρόκειται για ένα είδος σαλιγκαριού, που ζει στις ερήμους του Ισραήλ και την Αίγυπτο. Θυμίζει αρκετά τα μικρά σαλιγκάρια που μπορεί να δεις στην άμμο της παραλίας. Μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες περιβάλλοντος έως 50ο Κελσίου.

  1. Τίγρης, 16 ώρες τη μέρα

Η τίγρης είναι το μεγαλύτερο είδος αιλουροειδούς στον κόσμο. Δηλαδή η μεγαλύτερη γάτα που ξέρουμε! Είναι μοναχικό ζώο και έχει κυνηγηθεί αρκετά από τον άνθρωπο, για αυτό το λόγο αν προσπαθήσει κάποιος να εισβάλει στο χώρο της γίνεται επιθετική.

  1. Ποντικός, 13 ώρες

Δεν είναι και από τα πιο αγαπητά ζώα. Ειδικά αν τον δεις μέσα στο σπίτι σου. Είναι δραστήριος τη νύχτα, παμφάγο και αρχίζει να αναζητά την τροφή του μόλις πέσει το σκοτάδι. Κι όταν λέμε παμφάγο εννοούμε ότι μπορεί να φάει από χαρτί μέχρι πλαστικό! Ζει σε μικρές ανδροκρατούμενες ομάδες. Το θηλυκό γεννά 4 έως 8 φορές το χρόνο, από 7 έως 10 μικρά κάθε φορά. Αν δηλαδή δεν τον προλάβεις και αναπαραχθεί σε καμία αποθήκη τότε τα πράγματα είναι σκούρα!

  1. Καμηλοπάρδαλη, 2 ώρες τη μέρα

Η καμηλοπάρδαλη είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο. Αρχηγός είναι και εδώ το αρσενικό. Είναι φυτοφάγο ζώο και πήρε το όνομά της από τον συνδυασμό των λέξεων Καμήλα και Λεοπάρδαλη. Η όραση και η ακοή της είναι πολύ ανεπτυγμένες. Η καμηλοπάρδαλη δεν πίνει συχνά νερό διότι, λόγω ύψους, είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει ολόκληρη διαδικασία για να σκύψει, οπότε εκείνη τη στιγμή γίνεται πολύ ευάλωτη στους εχθρούς της.

  1. Μυρμήγκια, ποτέ

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα και δημιουργούν κανονικές κοινωνίες, που περιλαμβάνουν στρατιώτες, εργάτες κλπ. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν κοιμούνται ποτέ! Βέβαια είναι κι αυτά ανεπιθύμητα στα σπίτια των ανθρώπων και αρκετά δύσκολο να εξοντωθεί ο τεράστιος πληθυσμός τους.

  1. Γάτα, 18 ώρες τη μέρα

Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός υπναρόγατος. Οι γάτες αρέσκονται στο να κοιμούνται σχεδόν όλη τη μέρα. Αν τις αφήσεις θα πάνε σε μία γωνία, θα χουχουλιάσουν και θα ξεχάσουν να ξυπνήσουν. Κυρίως, είναι δραστήριες το βράδυ αλλά και πάλι για λίγες ώρες ώσπου να ξαναπέσουν για ύπνο.

Φωτό από: Data List

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons