ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς να βελτιώσεις τις σχέσεις των παιδιών σου.

Post by: 10/02/2019 0 comments

Αν τα παιδιά σου δεν έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους είναι φυσικό να σε απασχολεί πως θα τα βοηθήσεις. Τι μπορείς να κάνεις;

1. Φρόντισε να κάνουν πράγματα μαζί
Παρατήρησε τί τους αρέσει να κάνουν μαζί. Τους αρέσει να παίζουν κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι ή να κάνουν κάποια δραστηριότητα; Αν ναι, τότε φρόντισε να το κάνουν συχνά. Οι σχέσεις των παιδιών γίνονται καλύτερες και έρχονται πιο κοντά, όταν μοιράζονται δραστηριότητες και στιγμές της ζωής τους.

2. Μην τους χαλάς τις ήρεμες στιγμές
Αν τα παιδιά σου τσακώνονται συχνά, τότε εκμεταλλεύσου τις στιγμές που είναι ήρεμα και καλά μεταξύ τους. Μη τις διακόψεις για κανένα λόγο. Ίσα-ίσα ενθάρρυνέ τα να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι κάνουν μαζί, που τα κρατάει ήρεμα μεταξύ τους.

3. Γέλασε
Ένας τρόπος για να ξεχνάνε τις μεταξύ τους διαφωνίες, είναι το γέλιο. Φρόντισε να υπάρχουν πολλές στιγμές γέλιου και χαράς μέσα στο σπίτι. Καυγάδες και διαφωνίες δεν βοηθούν. Αντίθετα, κάτι τέτοιο θα τα κάνει να αρχίσουν να τσακώνονται και μεταξύ τους.

4. Μην παίρνεις το μέρος κανενός
Σε μία διαφωνία, το να παίρνεις το μέρος του ενός ή του άλλου δεν βοηθάει. Αντίθετα, θα κάνει το ένα παιδί να πιστεύει πως αγαπάς περισσότερο το άλλο και έτσι, οι σχέσεις τους θα χειροτερέψουν. Φρόντισε όταν τσακώνονται, να τα συμβουλεύεις να λύνουν τις μεταξύ τους διαφωνίες με διάλογο και να ζητάνε συγνώμη το ένα στο άλλο.

5. Μην τα συγκρίνεις
Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γονείς είναι να συγκρίνουν τα αδέρφια μεταξύ τους. Πολλές φορές θα ακούσουμε τους γονείς να λένε στο ένα παιδί: “Μα γιατί δεν τα κάνεις τόσο καλά όσο ο αδερφός σου;”. Αυτή η νοοτροπία, όμως, το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί διαμάχες μεταξύ τους και να χειροτερεύει τις ήδη έντονες διαμάχες τους.

Φωτό από: The Mighty

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons