ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να προετοιμάσεις το παιδί να ξεκινήσει ομαλά το σχολείο μετά τις διακοπές.

Post by: 26/08/2018 0 comments

Η αρχή της σχολικής χρονιάς μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι πάντα δύσκολη για τα παιδιά. Δεν αφήνουν με τίποτα το παιχνίδι για να μπουν σε ένα πρόγραμμα. Πώς μπορείς να προετοιμάσεις το παιδί σου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

  1. Βάλτε πρόγραμμα στον ύπνο.

Σίγουρα ο ύπνος το καλοκαίρι, που δεν υπάρχει η υποχρέωση του πρωινού ξυπνήματος, είναι πιο άστατος. Στις διακοπές, τα παιδιά δεν κοιμούνται στην ώρα τους και το πρωί ξυπνάνε πιο αργά. Πρέπει λοιπόν, να βάλετε ένα πρόγραμμα ύπνου τουλάχιστον μία βδομάδα πριν την έναρξη του σχολείου. Τη βδομάδα αυτή θα ξεκινήσει να κοιμάται σωστά: να κοιμάται νωρίς και να ξυπνάει νωρίς.

  1. Κάντε μία μικρή επανάληψη.

Μία μικρή επανάληψη στα βασικά που θα πρέπει να ξέρει για την επόμενη χρονιά, θα το βοηθήσει να μπει σε κλίμα διαβάσματος ξανά. Επίσης, θα φρεσκάρει τις γνώσεις του και θα του έρθουν πιο ομαλά τα μαθήματα της νέας τάξης.

  1. Αγοράστε τα απαραίτητα.

Η βόλτα μαζί με το παιδί σας για να αγοράσετε τα απαραίτητα για το σχολείο: μολύβια, γόμες, χάρακες, στυλό, τετράδια… είναι μια εμπειρία για αυτά… Συνήθως τα παιδιά ενθουσιάζονται με αυτές τις αγορές, οπότε θα αυξηθεί κι η ανυπομονησία του για το πότε θα αρχίσει το σχολείο, για να τα χρησιμοποιήσουν.

  1. Να είστε δίπλα του.

Είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να έχει άγχος για τη νέα τάξη. Φροντίστε, σαν γονείς, να είστε δίπλα του και να μειώσετε το άγχος αυτό. Μιλήστε του και διαβεβαιώστε το, πως όλα θα πάνε καλά και πως θα είστε δίπλα του συνεχώς.

  1. Θυμίστε τους τις παρέες του.

Θυμίστε του ότι τώρα που αρχίζει το σχολείο, θα συναντήσει ξανά τους φίλους του. Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν ξαναβλέπουν τους συμμαθητές τους.

Φωτό από: FitnessLive

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons