ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να μάθεις στα παιδιά να σέβονται τους παππούδες.

Post by: 06/01/2019 0 comments

Του παιδιού μου το παιδί, δύο φορές παιδί μου λέει ο λαός. Των γονιών μου οι γονείς, δύο φορές γονείς μου; Πώς θα μάθεις στα παιδιά σου να σέβονται τους παππούδες τους;

  1. Κάνουν ό,τι κάνεις.

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται στους παππούδες, παρακολουθώντας τη συμπεριφορά των γονιών τους. Πρέπει, λοιπόν, εσείς οι ίδιοι να τα εμπνέετε με τη συμπεριφορά σας. Δείχνοντας εσείς σεβασμό προς τους παππούδες, θα δείχνουν και αυτά.

  1. Πρέπει να περνάνε χρόνο μαζί τους.

Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο με τους παππούδες, για να τους γνωρίσουν πραγματικά και να δεθούν μαζί τους. Όταν τα παιδιά έρχονται κοντά στους παππούδες τους και εκείνοι δείχνουν την αγάπη τους, ο σεβασμός που ακολουθεί είναι δεδομένος.

  1. Μην τους αφήνετε στην απέξω.

Να καλείτε πάντα τους παππούδες και τις γιαγιάδες σε σχολικές εκδηλώσεις και γιορτές. Έτσι, τα παιδιά θα νιώθουν πως οι γονείς σας είναι ενεργά μέλη της οικογένειας, συμμετέχουν στις δραστηριότητές τους και τα επιβραβεύουν.

  1. Παροτρύνετέ τα να μάθουν την ιστορία τους.

Τα παιδιά αναρωτιούνται μερικές φορές τί κοινό έχουν με τους παππούδες, οι οποίοι φαίνονται πολύ μεγαλύτεροι, σοφότεροι και χωρίς κοινά ενδιαφέροντα. Προτείνετε τους να ρωτήσουν τους παππούδες τους για τις δικές τους παιδικές εμπειρίες και ιστορίες από τη ζωή τους. Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι οι παππούδες είναι πραγματικά ακριβώς όπως τα παιδιά. Όταν ήταν μικροί, έπαιζαν παιχνίδια, πήγαιναν στο σχολείο και είχαν τους δικούς τους φίλους. Κοιτάζοντας τα παλιά άλμπουμ φωτογραφιών, βοηθάει τα παιδιά να τους δουν σαν ανθρώπους με ενδιαφέρουσες ζωές και εμπειρίες.

  1. Συχνή επικοινωνία.

Παροτρύνετε τα παιδιά σας να επικοινωνούν τακτικά με τους παππούδες. Καθιερώστε μία μέρα ή παραπάνω την βδομάδα που θα τους παίρνουν τηλέφωνο. Αν δεν μένετε κοντά τους και έχετε τη δυνατότητα, μία βιντεοκλήση είναι ακόμα καλύτερη.

Φωτό από: Frases Bonitas

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons