ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να γίνεις η αγαπημένη θεία του!

Post by: 31/03/2019 0 comments

Εκτός από τους παππούδες, τα παιδιά αγαπούν πολύ και τους θείους τους. Πώς θα καταφέρεις να γίνεις η αγαπημένη θεία του;

 1. Μην είσαι πολύ σοβαρή.
  Αν δεν είσαι ακόμη γονιός, ίσως να μην ξέρεις πώς να χειριστείς ένα παιδί. Ένας ωραίος τρόπος είναι να γίνεις και εσύ ξανά παιδί. Μην είσαι πολύ σοβαρή. Παίξε μαζί του, χόρεψε, γέλα σαν έχεις βρεθεί και εσύ ξανά στην ηλικία του.
 1. Να βρίσκεστε συχνά.
  Κανονίστε εβδομαδιαίες συναντήσεις, που θα περιλαμβάνουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες. Βόλτες, ποδήλατο, ψώνια, παραστάσεις (το χειμώνα), μπάνιο στη θάλασσα (το καλοκαίρι).  Όλα αυτά θα σας φέρουν κοντά.
 1. Δώσε τις συμβουλές σου.
  Τα παιδιά πολλές φορές, δυσκολεύονται να πουν τα μυστικά τους στους γονείς τους και να τους ζητήσουν τη συμβουλή τους. Μπορείς να αναλάβεις εσύ αυτό το ρόλο και να του δίνεις τις συμβουλές σου, για οτιδήποτε το προβληματίζει.
 1. Διαβάστε μαζί τα μαθήματα του σχολείου.
  Ένας άλλος τρόπος για να έρθετε πιο κοντά είναι, αν σας δίνετε η ευκαιρία, να το διαβάζεις για τα μαθήματα του σχολείου κάποιες φορές. Σίγουρα δεν θα είσαι τόσο αυστηρή όσο οι γονείς του και θα είναι κάτι πρωτότυπο και για το ίδιο, πράγμα που θα σας δέσει.
 1. Κάντε μαζί δουλειές.
  Ένας ακόμα τρόπος για να γίνεις η αγαπημένη θεία του, είναι να κάνετε μαζί δουλειές. Για παράδειγμα, μπορείτε να τακτοποιήσετε μαζί το δωμάτιό του και τα παιχνίδια του και έτσι αυτή η αγγαρεία για το παιδί, θα γίνει πιο ευχάριστη με την παρουσία σου. Μια άλλη ιδέα είναι να το βάλεις να σε παρακολουθεί όταν μαγειρεύεις. Ανέβασε το ανίψι σου σε μια καρέκλα και εξήγησέ του πώς ετοιμάζεις το φαγητό βήμα-βήμα.
 1. Ζωγραφίστε και παίξτε.
  Μία καλή ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά είναι να παίξετε μαζί με τα αγαπημένα του παιχνίδια. Επίσης, μπορείτε να ζωγραφίσετε. Τα παιδιά αγαπούν πολύ τη ζωγραφική. Έπειτα, χαρίστε ο ένας στον άλλον τις ζωγραφιές σας.

Φωτό από: prepkitchen.co

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons