ΜΑΜΑΔΕΣ

Όσα τον αγχώνουν στην εγκυμοσύνη σου.

Post by: 03/02/2019 0 comments

Πολλές φορές ο σύζυγος είναι λίγο πιο φρικαρισμένος με την εγκυμοσύνη σου, από ό,τι περιμένεις. Έχεις κι εσύ τα άγχη σου και τους φόβους σου, έχει κι αυτός τους δικούς του.

1. Φοβάται μην αρρωστήσεις.
Φοβάται μην έρθεις σε επαφή με αρρώστους, μην μπεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι γεμάτα μικρόβια, μην πλησιάσεις παιδάκια που συνήθως είναι άρρωστα… Εντάξει λογικό, αλλά με μέτρο.

2. Φοβάται ότι δε θα κοιμάται καθόλου από δω και πέρα.
Πολλές έγκυες, ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω μεγάλης κοιλιάς, δε βολεύονται και έχουν αϋπνία. Πιστεύει, λοιπόν, πως κι ο δικός του ύπνος τελείωσε.

3. Αγχώνεται μήπως σπάσουν τα νερά και δεν είναι εκεί.
Κι αν σπάσουν τα νερά και είμαι στη δουλειά; Αν δε προλάβω τη γέννα; Ποιός θα την πάει στο νοσοκομείο; Μάλλον δε ξέρουν πως ο τοκετός είναι μια διαδικασία που παίρνει ώρες, οπότε θα τα προλάβουν όλα

4. Θα είναι γερό;
Οκ, αυτό το άγχος το έχουν όλοι οι γονείς. Να εξελιχθεί καλά η εγκυμοσύνη και να βγεί γερό το μωρό. Ε, καμιά φορά οι μπαμπάδες φοβούνται πιο πολύ!

5. Θα μας φτάσουν τα χρήματα;
Οι άντρες ως υποψήφιοι μπαμπάδες, νιώθουν πολύ πιο έντονα το ρόλο του προστάτη της οικογένειας. Κι αρχίζει το άγχος, αν θα φτάνουν τα λεφτά που θα φέρνει στο σπίτι, αν θα πρέπει να βρει άλλη δουλειά….

6. Φοβάται το σεξ.
Παρότι σε μια εγκυμοσύνη που εξελίσσεται φυσιολογικά, το σεξ επιτρέπεται, οι άντρες φοβούνται. Μη χτυπήσουν το μωρό, μη σπάσουν τα νερά, μη χτυπήσουν τη κοιλιά.

7. Δε σε αφήνει να οδηγήσεις.
Η οδήγηση δεν απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη. Βέβαια, όσο πιο μεγάλη η κοιλιά τόσο πιο δύσκολη είναι. Οι άντρες έχουν, όμως, μια τάση να τη φοβούνται από τον πρώτο μήνα. Θα προτιμήσει να σε πηγαίνει αυτός παντού, παρά να πιάνεις εσύ τιμόνι.

Φωτό από: Crecer Feliz

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons