ΜΑΜΑΔΕΣ

Οι ενοχές της μάνας!

Post by: 20/08/2017 0 comments

Όλες οι μαμάδες είναι γνωστό ότι νιώθουν ενοχές. Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά νιώθουν πως φταίνε εκείνες. Από το γεγονός ότι το παιδί τους δεν πήρε έναν καλό βαθμό στο σχολείο, μέχρι τη γυναίκα ή τον άντρα που θα παντρευτεί. Φυσικά, μη ξεχνάμε τις τύψεις που νιώθουν όταν αφήνουν το παιδί στους παππούδες για να δουλέψουν ή όταν αρρωσταίνει το παιδί. Πιστεύουν πως κάτι δεν έκαναν σωστά και το παιδί “λοξοδρόμησε”.

  • Τα συναισθήματά τους είναι πολλαπλά και έντονα. Υπάρχει θυμός, υπάρχει ανησυχία, ακόμα και φόβος. Τί έκανα; Τί δεν έκανα; Δεν ήμουν ένας αρκετά καλός γονέας;
  • Αναρωτιούνται αν οι επιλογές που έχουν κάνει, όπως τι είδους σχολείο έχουν επιλέξει για τα παιδιά, θα έχει αρνητικές συνέπειες στο μέλλον τους ή εάν μια διαφορετική επιλογή θα είχε οδηγήσει σε πιο ευτυχισμένα παιδιά.
  • Μπορεί να αισθάνονται ενοχές όταν δεν έχουν την πολυτέλεια να δώσουν στα παιδιά τους ό,τι θέλουν ή ότι δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο μαζί τους.
  • Όλες οι μητέρες, ακόμα και οι πιο εκπληκτικές, προσεκτικές και αφοσιωμένες, αισθάνονται κάποια στιγμή ότι δεν είναι αρκετά καλές. Δεν έχει σημασία τί κάνουν σωστά ως γονείς. Έχουν την τάση να επικεντρώνονται περισσότερο συχνά στις αδυναμίες τους.
  • Σταμάτα να κρίνεις τον εαυτό σου! Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες, εργαζόμενους γονείς και οικογένειες στη γειτονιά. Ζήσε τη δική σου ιστορία και σταμάτα την προσπάθεια να πρωταγωνιστήσεις στην ιστορία κάποιου άλλου.
  • Επικεντρώσου στα θετικά πράγματα που κάνεις. Αντί να κοιτάς τί δεν λειτουργεί, ρώτα τον εαυτό σου τί κάνεις σωστά. Κάνε στα παιδιά σου την ίδια ερώτηση. Οι απαντήσεις τους μπορεί να σε εκπλήξουν!

Φωτό από: Essential Baby

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons