ΜΑΜΑΔΕΣ

Λάθη των γονιών όπως τα βλέπει μια babysitter.

Post by: 16/02/2020 0 comments

Μπορεί η δουλειά μιας babysitter να μην είναι η δουλειά μιας ψυχολόγου, για να διορθώσει τα λάθη που βλέπει σε κάθε οικογένεια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε τα βλέπει!

Ποιά είναι τα πιο συχνά λάθη των γονιών σύμφωνα με τις babysitter;

1. Νομίζουν ότι όσο περισσότερα παιδιά έχουν, τόσο πιο ισχυρός είναι ο γάμος.
Τα παιδιά δεν είναι ένας τρόπος για να γίνει ένας γάμος πιο ισχυρός. Πολλές φορές ακούμε ένα ζευγάρι που δεν τα πάει καλά, να πιστεύει ότι θα δεθεί περισσότερο με τον ερχομό ενός παιδιού. Λάθος. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται μέσα στην οικογένεια αργά ή γρήγορα. Ίσα-ίσα που ένα παιδί θα τρίξει τα θεμέλια ενός γάμου και θα αποδείξει πόσο ισχυρός είναι.

2. Έχουν τα παιδιά ως πρώτη και μοναδική προτεραιότητα.
Προφανώς και το παιδί σου θα είναι προτεραιότητά σου. Αλλά η υπερβολική πίεση μπορεί να τού κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό.  Και οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν την καλύτερη δυνατή ζωή, πρέπει να φροντίζουν ώστε το παιδί να μεγαλώνει σε μία ισορροπημένη οικογένεια. Οι γονείς πρέπει να θυμούνται ότι είναι και ζευγάρι και πως η μεταξύ τους σχέση είναι πολύ σημαντική.

3. Έχουν πολύ άγχος.
Σύμφωνα με μελέτες, αν τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν σε ένα αγχωτικό περιβάλλον, αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση και στη νοημοσύνη τους. Δεν υπάρχουν ιδανικοί γονείς και ιδανικές καταστάσεις. Και πολλές φορές οι γονείς είναι τόσο αγχώδεις για τα πάντα, που δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να ισορροπήσουν.

4. Παραμελούν τα κατοικίδιά τους όταν αποκτούν παιδιά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κατοικίδια ζώα έχουν θετική επίδραση στην αυτοεκτίμηση και την ανάπτυξη των παιδιών. Κάποιοι γονείς όμως, πιστεύουν ότι δεν έχουν πια αρκετό χρόνο για κατοικίδια ζώα, όταν έχουν παιδιά. Ένα ζωάκι έχει και αυτό ψυχή και νιώθει παραμελημένο μετά τον ερχομό ενός παιδιού, αν δεν του δίνουμε σημασία. Ίσα-ίσα που θα μπορούσαν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι.

5. Δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του σπιτιού.
Μία babysitter δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Όσο κι αν προσέχει ένα παιδί, αν οι γονείς δεν φροντίζουν για την ασφάλεια του σπιτιού, θα συμβεί κάποιο ατύχημα. Και δυστυχώς, πολλές φορές οι γονείς δεν έχουν μεριμνήσει ώστε το σπίτι να είναι ασφαλές: από το ότι μπορεί να υπάρχουν εκτεθειμένες πρίζες, μέχρι και το ότι τα απορρυπαντικά βρίσκονται στα χαμηλά ντουλάπια, που είναι εύκολα προσβάσιμα στα παιδιά.

6. Δεν έχουν βάλει όρια.
Ένα άλλο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μία babysitter, είναι το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν βάζουν όρια στα παιδιά. Παιδιά χωρίς όρια σημαίνει παιδιά που δεν ακούνε, είναι άτακτα, φωνάζουν και δεν ακολουθούν κανένα πρόγραμμα. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο μεγάλωμα ενός παιδιού είναι τα όρια. Μόνο έτσι το παιδί θα μπορέσει να γίνει ένας σωστός ο άνθρωπος, μεγαλώνοντας.

Φωτό από: Kidspot

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons