ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βήματα να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου.

Post by: 13/03/2018 0 comments

Όταν πρόκειται για την αυτοεκτίμησή σου, μόνο μία γνώμη έχει πραγματικά σημασία: η δική σου. Οι άνθρωποι τείνουμε να είμαστε οι πιο σκληροί κριτές μας. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το πώς νιώθεις και σκέφτεσαι για τον εαυτό σου.

Η αυτοεκτίμησή σου, τα συναισθήματα που τρέφεις για τον εαυτό σου, οι σκέψεις για το ποιός είσαι και τί κάνεις και, κυρίως, η αγάπη για τον εαυτό σου είναι ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι συχνά χάνουν ή δεν έχουν.

Πώς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου;

  1. Δώσε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο μιλάς στον εαυτό σου.

Έχεις ιδέα πόσες αρνητικές σκέψεις περνούν από το μυαλό σου καθημερινά για τον εαυτό σου; Πιθανώς όχι. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε κάθε αρνητική σκέψη που λες στον εαυτό σου. Μετά ρίξε μια ματιά. Στη συνέχεια γράψε γιατί κάθε αρνητική σκέψη δεν είναι αλήθεια.

  1. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Αλλά αν το κάνεις, σύγκρινέ τον με ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσύ.

Εάν συγκρίνεις συνεχώς τον τραπεζικό σου λογαριασμό με ενός εκατομμυριούχου, σίγουρα θα αισθανθείς άσχημα για τον εαυτό σου. Επικεντρώσου στο πόσο τυχερός είσαι. Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις.

  1. Μη ζεις στο παρελθόν.

Ίσως έκανες κάτι στο παρελθόν, για το οποίο έχεις μετανιώσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συγχωρέσεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις. Το να το αναπαράγεις όλη την ώρα δεν λειτουργεί. Ή ίσως στο παρελθόν να έζησες πολύ όμορφες στιγμές και να πέρασαν για πάντα. Οπότε το παρόν σου φαίνεται κατώτερο από το χτες. Όμως όλοι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το σήμερα και το αύριο όσο καλύτερο μπορούμε.

  1. Βρες τι προκαλεί αυτά τα συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Ίσως να ήταν η οικογένεια στα παιδικά σου χρόνια ή ένα γεγονός που να σε στιγμάτισε; Όλοι έχουμε ορισμένους τομείς όπου αισθανόμαστε ανασφαλείς για τον εαυτό μας. Προσπάθησε λοιπόν να εντοπίσεις ποιές καταστάσεις ή θέματα προκαλούν τις αρνητικές σου σκέψεις.

  1. Κάνε μια καταγραφή των προτερημάτων σου κι όσων έχεις επιτύχει στη ζωή σου. Θα εκπλαγείς διαβάζοντάς το, το πόσα πράγματα έχεις ξεχάσει για τον εαυτό σου και πόσο σπουδαία είσαι.

Πίστεψε σε εσένα! Ποτέ δεν είναι αργά!

Φωτό από: Pogled

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons