ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Τιπς για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση.

Post by: 14/01/2022 0 comments

Η γλώσσα του σώματος είναι μια ισχυρή και αποτελεσματική μέθοδος για την επικοινωνία των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, είναι εξίσου ισχυρή με τις λέξεις ή καμία φορά και περισσότερο. Με τη στάση, τις χειρονομίες και τις κινήσεις μας, μπορούμε να πείσουμε τους άλλους ότι έχουμε αυτοπεποίθηση, ακόμη και αν βαθιά μέσα μας νιώθουμε λίγο νευρικοί ή αγχωμένοι. Είτε θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη εντύπωση στο επόμενο ραντεβού μας είτε στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά, η γλώσσα του σώματός μας είναι το κλειδί για να πετύχουμε.

Κράτα οπτική επαφή.

Η οπτική επαφή είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα, για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Το να κοιτάς τον συνομιλητή σου στα μάτια, φανερώνει ότι είσαι ειλικρινής, προσιτός, καθώς και ότι δείχνεις προσοχή σε όσα ακούς. Απλώς πρέπει να είσαι προσεκτικός για να μην φανεί ότι το κάνεις επίτηδες. Πρέπει να σου βγαίνει φυσικά.

Γείρε λίγο μπροστά.

Όταν μιλάς με κάποιον, θα πρέπει να σκέφτεσαι τη στάση του σώματός σου. Εάν κάθεσαι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην γέρνει το σώμα σου προς τα πίσω, αλλά μπροστά. Η κλίση προς τα εμπρός φανερώνει στο άλλο άτομο, ότι δίνεις προσοχή και ενδιαφέρεσαι για το τί έχει να πει.  Ταυτόχρονα, διώχνοντας τα εμπόδια μεταξύ σας, όπως αντικείμενα πάνω σε ένα γραφείο που σας εμποδίζουν, μεταδίδεις ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Η κλίση προς τα πίσω, από την άλλη μεριά, διευρύνει την απόσταση ανάμεσά σας, υποδηλώνοντας έλλειψη ενδιαφέροντος ή προσοχής.

Μη σκύβεις το κεφάλι.

Τα εσωστρεφή άτομα περπατούν με το κεφάλι κάτω ή σκύβουν, όταν μιλούν σε άλλο άτομο. Αυτές οι στάσεις συχνά παρερμηνεύονται ως έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αυτοεκτίμησης. Αν, από την άλλη πλευρά, κάποιος περπατάει ή μιλάει με το κεφάλι ψηλά, δίνει την εντύπωση ότι είναι ασφαλής, σίγουρος και υπερήφανος. Αυτή η στάση του σώματος, υποδηλώνει αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια, επειδή το άτομο δεν κρύβει τίποτα και δεν φοβάται τους άλλους.

Μην “μαζεύεσαι”.

Είναι λάθος ναι μαζεύεσαι στη θέση σου όταν μιλάς με κάποιον άλλον. Ειδικά όταν έχεις να συζητήσεις κάτι σημαντικό. Η στάση του σώματός σου πρέπει να είναι ευθεία και θα πρέπει να φαίνεσαι ήρεμος, αν θέλεις να εμπνέεις δυναμισμό. Βάλτε τους ώμους πίσω και το κεφάλι ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο, θα φαίνεσαι ήρεμος και με αυτοπεποίθηση. Η ανασφάλεια, η ντροπαλότητα και το άγχος φανερώνονται από ένα σκυμμένο, μαζεμένο και άκαμπτο σώμα προς τα εμπρός,με το πρόσωπο προς τα κάτω.

Τα πόδια σου να κοιτάνε το συνομιλητή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, σύμφωνα με τη γλώσσα του σώματος, στοχεύουν, με τα πόδια τους, τα άτομα με τα οποία νιώθουν περισσότερο άνετα. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να κρατήσεις τα πόδια σου ευθυγραμμισμένα να κοιτάνε τον συνομιλητή σου, για να δείξεις αυτοπεποίθηση. Έτσι, εκφράζεις το ενδιαφέρον σου για το άλλο άτομο. Εάν, από την άλλη πλευρά, τα πόδια σου αρχίσουν να δείχνουν προς τα έξω, θα μπορούσε να υποδηλώνει ανησυχία, άγχος, δυσφορία ή ακόμα και την ανάγκη να βιαστείς να φύγεις.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons