ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Τελικά μήπως είσαι και εσωστρεφής και εξωστρεφής;

Post by: 09/10/2018 0 comments

Τον τελευταίο καιρό, όλοι μάς χωρίζουν σε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς. Τελικά, τι είσαι; εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Πιστεύεις ότι με το ένα πόδι πατάς στη μία κατηγορία και με το άλλο στην άλλη; Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να έχεις χαρακτηριστικά και από τις δύο κατηγορίες. Κανένας άνθρωπος δεν είναι μονόπλευρος. Σίγουρα όλοι έχουν και από τα δύο χαρακτηριστικά. Περισσότερο όμως θα κλίνεις προς μία από τις δύο κατηγορίες. Διάβασε τα παρακάτω για να βγάλεις συμπέρασμα!

  1. Παρατήρησε τον εαυτό σου.

Παρατήρησε πώς συμπεριφέρεσαι όταν είσαι με πολλούς ανθρώπους ή όταν είσαι σε ομάδα. Προτιμάς να είσαι περισσότερο ακροατής ή ομιλητής; Αν σου αρέσει περισσότερο να ακούς τους άλλους, τότε είσαι πιο εσωστρεφής. Αντίθετα αν είσαι πιο ομιλητικός, μιλάς με όλους και συμμετέχεις έντονα στη συζήτηση, τότε το πιθανότερο είναι να είσαι εξωστρεφής.

  1. Νιώθεις άνετα με κόσμο;

Παρατήρησε αν νιώθεις άνετα όταν είσαι με πολύ κόσμο ή προτιμάς τα λιγότερα άτομα. Συνήθως, στους εσωστρεφείς αρέσει να βρίσκονται με λιγότερο κόσμο και να έχουν μικρότερες παρέες. Από την άλλη, για τους εξωστρεφείς, το να βρίσκονται με πολλά άτομα είναι η καλύτερή τους. Θα τους συναντήσεις συνήθως με μεγάλες παρέες, να μιλούν έντονα και να είναι στο επίκεντρο.

  1. Πώς χαλαρώνεις;

Παρατήρησε πώς σου αρέσει να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις. Ένα εξωστρεφές άτομο θα προτιμήσει να χαλαρώσει έξω από το σπίτι, με φίλους. Οι εξωστρεφείς παίρνουν την ενέργειά τους από την κοινωνικοποίηση και την παρουσία άλλων ανθρώπων. Αντίθετα, ένα εσωστρεφές άτομο θα προτιμήσει το σπίτι του και θα απομονωθεί για λίγο.

  1. Μπορείς να κοιμηθείς με άλλους;

Εάν είσαι εξωστρεφής θα σου φανεί πολύ εύκολο να κοιμηθείς στον ίδιο χώρο με άλλα άτομα. Από την άλλη, αν είσαι εσωστρεφής χρειάζεσαι το δικό σου χώρο και δεν σου αρέσει να κοιμάσαι με άλλα άτομα.

  1. Εμπιστεύεσαι τους άλλους;

Σου είναι εύκολο να εμπιστευτείς τους άλλους, ακόμα και την πρώτη φορά που τους συναντάς; Τότε σίγουρα είσαι εξωστρεφής. Αν πάλι δυσκολεύεσαι να ανοιχτείς ακόμα και στους φίλους σου, τότε μάλλον είσαι εσωστρεφής.

Φωτό από: Femmes d’Aujourd’hui

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons