Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει ο τρόπος που φαίνονται στις φωτογραφίες απλά επειδή δεν έχουν φωτογένεια. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους γνωρίζουν ότι η εικόνα της κάμερας δεν αντιπροσωπεύει τον τρόπο που μοιάζουν στην πραγματική ζωή.
Τί γίνεται, όμως, όταν πρόκειται για έναν καθρέφτη; Βλέπεις πραγματικά αυτό που είσαι ή μήπως ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την εικόνα σου σε έναν καθρέφτη υπόκειται σε τόσες πολλές αλλαγές που γίνονται από τον εγκέφαλο προτού να δεις την πραγματικοτητα;
Με άλλα λόγια, μπορείς να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να δεις αυτό που πραγματικά είσαι ή μήπως διαστρεβλώνεις την εικόνα σου;
1. Βλέπεις ό,τι πιστεύεις.
Ο εγκέφαλός σου πάντοτε τροποποιεί τις εικόνες που βλέπει. Ο εγκέφαλος αλλάζει τα οπτικά σήματα που λαμβάνεις ανάλογα με το τί πιστεύεις. Αν πιστεύεις ότι είσαι παχύς θα σε βλέπεις παχύ, ακόμα κι αν είσαι αδύνατος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα άτομα με νευρική ανορεξία, που βλέπουν τους εαυτούς τους με πολύ περισσότερα κιλά από ότι έχουν.
2. Εστιάζεις σε ό,τι δεν σου αρέσει.
Όταν το μυαλό σου επικεντρώνεται σε κάτι που δε σου αρέσει τότε το μεγαλοποιείς και το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από ό,τι πραγματικά είναι. Αν δεν σου αρέσει ένα σημάδι στο πρόσωπό σου, για παράδειγμα, τότε είναι πολύ πιθανό να το βλέπεις πιο μεγάλο και αντιαισθητικό από την πραγματικότητα.
3. Η διάθεσή σου επηρεάζει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου.
Άλλες μέρες που είσαι ευδιάθετος σε βλέπεις όμορφο και άλλες μέρες που δεν έχεις τα κέφια σου, σου φταίνε όλα επάνω σου. Τα μαλλιά σου, τα ρούχα σου, το δέρμα σου, όλα σου φταίνε.
Βεβαιώσου ότι έχεις συνειδητοποιήσει πως το μυαλό σου, σου κάνει κόλπα ώστε να μην καταλήξεις να σκέφτεσαι ότι είσαι λιγότερο ελκυστικός από ό,τι πραγματικά είσαι.
Μάθε το μυαλό σου να ξεχωρίζει την αλήθεια από την παραπλάνηση και να διαχωρίζει πότε αυτό που βλέπει στον καθρέφτη είναι η πραγματικότητα και πότε είναι απλώς μια οφθαλμαπάτη.
Φωτό από: social.shorthand.com