ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Post by: 30/01/2019 0 comments

Από μικροί έχουμε μάθει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Είμαι καλύτερος από το συμμαθητή μου; Είμαι πιο όμορφη από τη συμμαθήτριά μου; Έχω περισσότερα πτυχία από τους άλλους; Έχω καλύτερη δουλειά από τους φίλους μου; Βγάζω περισσότερα λεφτά από το γείτονά μου; Έχω περισσότερες επιτυχίες στα ερωτικά από το φίλο μου;

Πόσες φορές δεν έχεις νιώσει αυτή τη σύγκριση βλέποντας ένα story στο instagram, ένα τσεκ ιν στο Facebook; Σκέφτεσαι: εγώ κάνω τόσα πολλά ταξίδια; Εγώ βγαίνω αρκετά για ποτό; Η δική μου ζωή είναι τόσο ενδιαφέρουσα; Μόνιμως συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Σταμάτα!

1.Μείνε μακριά από ό,τι πυροδοτεί τις συγκρίσεις.
Φύγε μακριά από ότι σε προκαλεί να μπαίνεις στη σύγκριση. Είτε αυτό είναι τα social media, είτε η βόλτα σε γειτονιές με πανάκριβα μαγαζιά, που σε κάνουν να μπαίνει σε σύγκριση με κάποιους πιο πλούσιους. Γενικά ό,τι έχεις παρατηρήσει ότι σε βάζει στη διαδικασία να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, διώξτο μακριά.

2.Να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχεις.
Σκέψου όλα όσα έχεις στη ζωή σου και να είσαι ευγνώμων για αυτά. Κάποιοι άλλοι θα έδιναν τα πάντα για να τα έχουν. Μην είσαι άπληστη και πλεονέκτης. Αν μπαίνεις στη σύγκριση, δεν θα είσαι ποτέ ευχαριστημένη με αυτά που έχεις. Σίγουρα είναι ωραίο να έχεις όνειρα και στόχους, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό, από το να είσαι μονίμως ανικανοποίητη γιατί συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

3.Φρόντισε να βελτιωθείς για σένα.
Θέσε στόχο να πετύχεις τα όνειρά σου για σένα. Να κάνεις πράγματα που αρέσουν σε σένα. Όχι επειδή τα κάνουν οι άλλοι. Κοίτα να πετύχεις τους στόχους σου γιατί θα ικανοποιήσουν τη δική σου ψυχή. Η μόνη σύγκριση που θα πρέπει να κάνεις είναι με τον εαυτό σου. Δηλαδή πόσο εσύ βελτιώνεσαι, πόσο εσύ γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και πόσα περισσότερα πράγματα καταφέρνεις.

4.Είσαι μοναδική.
Κάθε άνθρωπος είναι πραγματικά μοναδικός, έχει τη δική του ζωή, τη δική του καθημερινότητα, το χαρακτήρα και τις εμπειρίες. Δεν μπορείς λοιπόν, να συγκρίνεις τον εαυτό σου με οποιονδήποτε άλλον. Είσαι μοναδική και φρόντισε να το καταλάβεις. Δώσε βάση στα θετικά της ζωής σου και το χαρακτήρα σου. Το ότι οι άλλοι είναι διαφορετικοί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλύτεροι.

5.Δεν υπάρχει τέλος στη σύγκριση.
Αν μπεις στο φαύλο κύκλο της σύγκρισης δεν υπάρχει τέλος. Όπως είπαμε, καθένας είναι διαφορετικός. Αν αρχίσεις και συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον άπειρο κόσμο που υπάρχει γύρω σου θα τρελαθείς. Κάθε ένας θα έχει κάτι διαφορετικό που θα το ζηλεύεις. Αν όμως, προσπαθήσεις να γίνεις σαν όλους αυτούς, τότε θα χάσεις εσένα.

Φωτό από: Dama.bg

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons