ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Post by: 08/02/2019 0 comments

Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον εαυτό σου στη δουλειά, τη σχέση σου, τον ρόλο σου ως γονέας ή στη ζωή γενικά. Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνος. Δεν σημαίνει ότι η ζωή σου είναι καταδικασμένη και ότι ποτέ δεν θα ξαναβρείς τον εαυτό σου. Απλώς περνάς μία φάση. Το κλειδί είναι να μην κολλήσεις σ’ αυτό το τέλμα.

Βρίσκοντας τον πραγματικό εαυτό σου είναι μια διαφωτιστική εμπειρία. Γίνεσαι αυτάρκης και, για μια φορά, κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου. Το να βρεις τον εαυτό σου δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει τον κόπο.

1. Αξιολόγησε τις επιτυχίες σου και τα επιτεύγματά σου.
Κατάγραψε όλους τους βασικούς στόχους που θεωρείς ότι έχεις επιτύχει και θέλεις να πετύχεις. Έπειτα, σημείωσε όλα τα γεγονότα στη ζωή σου που έχουν ήδη συμβεί και που έχουν διαμορφώσει το χαρακτήρα σου ή σε έχουν επηρεάσει. Αυτά τα πράγματα που θα γράψεις είναι ουσιαστικά εσύ και η ζωή σου. Αυτά τα θέματα ίσως σε εμποδίζουν να φτάσεις τους στόχους σου και να βρεις τον αληθινό εαυτό σου. Όταν θα αναλύεις αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος, επικεντρώσου σε αυτά που έμαθες από αυτές.

2. Ξεχώρισε τις σκέψεις σου από τις σκέψεις των άλλων.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ζωή είναι πολύ εύκολη αν μπουν στον αυτόματο πιλότο. Παντρεύεσαι, σπουδάζεις, δουλεύεις, επηρεασμένος από τις σκέψεις και τις απόψεις των άλλων. Η κοινωνία, η οικογένεια, οι φίλοι μπορεί να σε επηρεάσουν να πάρεις ένα δρόμο που πραγματικά δεν είσαι εσύ. Και κάπου μέσα σε αυτή τη διαδρομή χάνεις τον εαυτό σου. Σταμάτα λοιπόν, να σκέφτεσαι όπως σκέφτονται οι άλλοι. Σταμάτα να αφήνεις τους άλλους να επηρεάζουν τις σκέψεις σου. Δες τί θες πραγματικά εσύ και μόνο. Τότε θα σε βρεις.

3. Θυμήσου πότε ένιωσες την ευτυχία.
Θυμάσαι την τελευταία φορά που διασκέδασες στη ζωή σου; Θυμάσαι όταν τα πράγματα ήταν εύκολα και εσύ ένιωθες ευτυχία; Τότε ήσουν πλήρως απορροφημένη με την κάθε στιγμή. Καθώς μεγαλώνουμε, ξεχνάμε πόσο εκπληκτική μπορεί να είναι η ζωή, επειδή αισθανόμαστε ότι μας βαραίνουν οι ευθύνες της ζωής. Ήρθε η ώρα να επανασυνδεθείς με όσα αγαπάς και να αναλάβεις δράση. Δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία για το ότι δεν έχεις χρόνο, χρήματα, μπέιμπι σίτερ κ.λπ. Δώσε μια υπόσχεση στον εαυτό σου να κάνεις αυτό που αγαπάς.

5. Ζήσε την περιπέτεια.
Είτε πρόκειται για ένα ημερήσιο ταξίδι, είτε για μια μοναχική εκδρομή είτε για μια περιπέτεια με φίλους, βγες έξω και εξερεύνησε τον κόσμο. Αυτό όχι μόνο θα σου επιτρέψει να αξιοποιήσεις την καθημερινότητα, αλλά θα σου δώσει και το χρόνο να επανασυνδεθείς πραγματικά με τον εαυτό σου και πάλι. Θα είσαι μακριά από το θόρυβο της ρουτινιασμένης ζωής και θα είσαι σε θέση να δεις και να ζήσεις τον κόσμο με φρέσκα μάτια. Όταν επιστρέψεις θα έχεις πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με το πού πας, ποιός είσαι και τι θες.

Φωτό από: GoodFon

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons