ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να είσαι αποδοτικός σύμφωνα με τις αρχαίες φιλοσοφίες.

Post by: 14/01/2020 0 comments

Οι ανάγκες της ζωής μας και οι απαιτήσεις των άλλων, μας επιβάλλουν να είμαστε αποδοτικοί. Ίσως νομίζεις ότι αυτή η ανάγκη προέκυψε λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία πανάρχαια επιθυμία του ανθρώπου. Από τα αρχαία χρόνια, ο άνθρωπος προσπαθούσε να είναι όσο περισσότερο αποδοτικός γίνεται και να κάνει πιο πολλά πράγματα σε λιγότερο χρόνο.

Πώς μπορείς να είσαι αποδοτικότερος σύμφωνα με τις συμβουλές που παίρνουμε από τις αρχαίες φιλοσοφίες της ανατολής.

Μην προσπαθείς να κάνεις όλο και περισσότερα.

Όταν προσπαθείς να κάνεις όλο και περισσότερα πράγματα σε λίγο χρονικό διάστημα, απλά σημαίνει ότι καταπιάνεσαι με πολλά. Δεν σημαίνει όμως ότι θα είσαι και αποδοτικότερη. Άρα προσπάθησε κάθε φορά για να επιτύχεις το μάξιμουμ της απόδοσής σου να κάνεις ναι μεν πολλά πράγματα, αλλά όσα μπορείς χωρίς υπερβολές.

Φρόντισε να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις.

Αν δεν απολαμβάνεις ό,τι κάνεις, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι και αποδοτική. Φυσικά δεν γίνεται να απολαμβάνουμε όλα όσα κάνουμε στη ζωή μας, αλλά το κλειδί στην υπόθεση είναι να βρίσκεις έστω και ένα πράγμα σε κάθε τι που κάνεις, που θα σε ικανοποιεί.

Περιόρισε ό,τι σε αποσυντονίζει.

Πώς είναι δυνατόν να αποδώσεις καλύτερα όταν υπάρχουν πράγματα γύρω σου που σε αποσυντονίζουν; Φρόντισε λοιπόν, να περιορίσεις τους περισπασμούς, για να μπορέσεις να δουλέψεις καλύτερα.

Συνέχισε να προχωράς μπροστά.

Μην απογοητεύεσαι από τις αποτυχίες και συνέχισε να προχωράς μπροστά. Μία μέρα που μπορεί να μην έχουν πάει καλά τα πράγματα στη δουλειά ή που ένα project σε δυσκολεύει, δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Εάν το βάλεις κάτω, τότε σίγουρα η απόδοσή σου θα πέσει. Πείσμωσε και συνέχισε να προχωράς μπροστά, παρά τις δυσκολίες.

Να έχεις πρόγραμμα.

Η ζωή γίνεται πιο εύκολη όταν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα σε κάνει να καταλάβεις πολύ πιο εύκολα, όλα όσα πρέπει να κάνεις και για να βελτιωθεί η απόδοσή σου. Οι στόχοι γίνονται πιο ξεκάθαροι.

Φωτό από: Print a Wallpaper

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons