ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να διαχειριστείς δύσκολους ανθρώπους;

Post by: 05/01/2016 0 comments

Στη ζωή δεν είναι όλα ρόδινα και το ξέρεις. Οι άνθρωποι δεν είναι τέλειοι και πολλές φορές σε εξοργίζουν σε βαθμό απελπιστικό. Άλλοι σε στήνουν στα ραντεβού, άλλοι δε λένε ποτέ την αλήθεια, άλλοι είναι αυστηροί και απαιτητικοί, άλλοι επίμονοι και ξεροκέφαλοι. Πριν αρχίζεις να τραβάς τα μαλλιά σου κάθε φορά που συναναστρέφεσαι με δύσκολους ή περίεργους ανθρώπους ακολούθησε τα παρακάτω τιπς!

  1. Προσπάθησε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Με το να σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κάθε φορά δεν πετυχαίνεις τίποτα. Αντίθετα, ένας ήρεμος άνθρωπος εμπνέει περισσότερο σεβασμό και δείχνει πιο σταθερός.
  2. Ψάξε τα βαθύτερα αίτια της συμπεριφοράς αυτών των ανθρώπων. Κανείς δεν είναι περίεργος για να είναι περίεργος. Πάντα υποβόσκει κάποιος λόγος που πυροδοτεί αυτή τη συμπεριφορά. Αν τον αποκωδικοποιήσει θα είναι και πιο εύκολο να διαχειριστείς τέτοιους ανθρώπους.
  3. Εκμεταλλεύσου την κατάσταση. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα και τις δικές του παραξενιές. Δες τη συναναστροφή σου με τέτοια άτομα σαν εμπειρία για το πώς θα διαχειρίζεσαι από δω και πέρα τέτοια είδη χαρακτήρων.
  4. Αντιμετώπισε τον άλλο με σεβασμό. Ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι δύσκολος χαρακτήρας, πάντα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε με σεβασμό. Έτσι, αυτόματα δημιουργείται ένα καλό κλίμα συνεργασίας και επικοινωνίας.
  5. Αδιαφόρησε. Εάν τα έχεις δοκιμάσει όλα και δεν έχει πιάσει τίποτα, τότε το μόνο που μένει να κανείς είναι να αδιαφορήσεις. Μην τσιμπάς με τις παραξενιές του άλλου.

Φωτό από: www.nourishbooks.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons