ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μήπως έχεις μπει στον αυτόματο πιλότο;

Post by: 06/03/2019 0 comments

Μήπως σου φαίνεται σαν να κατευθύνεσαι σε έναν προκαθορισμένο προορισμό στη ζωή σου; Μήπως κάθε φορά που γυρνάς το χρόνο πίσω, νιώθεις πως δεν υπήρχε συνειδητή σκέψη πίσω από τις πράξεις σου; Λες να έχεις μπει στον αυτόματο πιλότο;

Σίγουρα αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη ερώτηση για να την απαντήσεις. Πρώτον, γιατί είναι πάντα δύσκολο να είμαστε τόσο ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Και δεύτερον, πώς μπορείς να ξεχωρίσεις αν “ταξιδεύεις” στον αυτόματο ή όχι;

1. Ξέρεις ακριβώς πού θα είσαι σε 5 χρόνια.
Όχι μόνο ξέρεις τί θα κάνεις τα επόμενα χρόνια στη ζωή σου, αλλά νιώθεις να καταπιέζεσαι από αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, το να ξέρεις πού θα είσαι σε 5 χρόνια είναι καλό, καθώς είναι ένα σημάδι ότι έχεις στόχους και ένα σκοπό στη ζωή σου. Αλλά αν το γεγονός αυτό σε πιέζει, είναι καιρός να ξυπνήσεις, να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου και να αλλάξεις πορεία.

2. Η καριέρα σου είναι αυτή που ήθελαν οι γονείς σου για σένα.
Πολλοί από εμάς λαμβάνουν αποφάσεις, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, για να ευχαριστήσουν άλλους ανθρώπους, όπως τους γονείς μας. Αν είσαι ευχαριστημένη με την επιλογή της καριέρας σου, τότε δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Αλλά αν δεν είσαι; Ρώτα τον εαυτό σου: “είμαι πραγματικά ευχαριστημένη με την καριέρα μου; Το κάνω αυτό γιατί είναι αυτό που θέλω να κάνω; Ή το κάνω για να ευχαριστήσω κάποιον άλλο;”.

3. Όλα στη ζωή σου γίνανε γρήγορα.
Αλήθεια, είχες ποτέ το χρόνο για να εξερευνήσεις τον κόσμο, να βρείς νέα ενδιαφέροντα που ποτέ δεν ήξερες πως υπήρχαν; Έδωσες χρόνο σε σένα, για να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα; Αν όχι, είναι μία ένδειξη ότι μπήκες στον αυτόματο πιλότο, από νωρίς στη ζωή σου.

4. Κάνεις πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι.
Σου έχει τύχει να παρατηρήσεις ότι οδηγείς ή κάνεις δουλειές του σπιτιού χωρίς να σκέφτεσαι; Ότι επαναλαμβάνεις καθημερινές δραστηριότητες σαν ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ; Αυτό είναι μία ένδειξη ότι έχεις μπει στον αυτόματο πιλότο. Κάνεις ή λες πράγματα στην καθημερινότητά σου χωρίς όμως να βάζεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι όταν σε ρωτάνε τί κάνεις. Η πρώτη απάντηση που σου έρχεται είναι: “καλά”. Είναι η πραγματική απάντηση που θέλεις να δώσεις ή απλά τη δίνεις χωρίς να σκέφτεσαι; Είσαι κάθε μέρα καλά; Άλλες μέρες μπορεί να είσαι πεσμένη ψυχολογικά και άλλες μέρες να νιώθεις ευτυχισμένος. Αλλά το να απαντάς ό,τι κι αν σε ρωτάνε, τα ίδια, σημαίνει ότι δεν εκφράζεις τον πραγματικό αυτό σου, αλλά έναν εαυτό που έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.

Φωτό από: Elite Daily

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons