ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μάθε πώς να προσέχεις τον εαυτό σου!

Post by: 07/04/2021 0 comments

Είναι εξίσου σημαντικό να προσέχεις το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σου κάθε μέρα. Πρέπει να μάθεις πώς να τρως σωστά, να μειώσεις το άγχος, να ασκείσαι τακτικά και να χαλαρώνεις. Μη σε παίρνουν από κάτω οι καταστάσεις και παραμελείς τον εαυτό σου. Ό,τι κι αν συμβαίνει, πρέπει να σε προσέχεις.

Δεν είναι πάντα εύκολο.

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να φροντίζεις τον εαυτό σου. Οι περισσότεροι από εμάς κοιτάμε πρώτα να φροντίζουμε τους άλλους και αφήνουμε εμάς πίσω.

Πολλές φορές μάλιστα, νιώθουμε και τύψεις όταν αφιερώνουμε στιγμές στον εαυτό μας, γιατί το θεωρούμε σπατάλη του περιορισμένου χρόνου μας. Είναι όμως, μία απόλυτα λανθασμένη σκέψη. Πρώτα πρέπει να φροντίσουμε εμάς και έπειτα να καλύψουμε τις ανάγκες των άλλων.

  1. Κάνε τον ύπνο μέρος της ρουτίνας σου.

Ο ύπνος έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεσαι τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Η έλλειψη ωρών ύπνου μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας, ψυχικής και σωματικής.

Για αρχή, φρόντισε να μην τρως δύο ώρες πριν τον ύπνο και μην καταναλώσεις ζάχαρη και καφέ, τα οποία προκαλούν αϋπνία και υπερένταση.

Βεβαιώσου ότι το δωμάτιό σου είναι το ιδανικό μέρος για να έχεις ένα καλό ύπνο. Θα πρέπει να μην υπάρχουν περισπασμοί, όπως τηλεόραση, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο. Βεβαιώσου επίσης, ότι δε θα σε ξυπνήσει ο ήλιος πολύ νωρίς το πρωί. Τέλος, ρύθμισε τη θερμοκρασία ώστε να μην έχει ούτε πολλή ζέστη ούτε πολύ κρύο.

  1. Φρόντισε το έντερό σου.

Το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλός μας. Από εκεί θα περάσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά προς τον οργανισμό. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρχουν και τα αντίστοιχα ευεργετικά βακτήρια. Ένα απορυθμισμένο έντερο, μπορεί να δημιουργήσει, εκτός από κοιλιακά προβλήματα, δυσαπορρόφηση βιταμινών άρα και κόπωση, μέχρι και κατάθλιψη.

  1. Βάλε την άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι καλή, αλλά ξέρουμε πραγματικά πόσο καλή είναι;  Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σε βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενισχύοντας τη διάθεσή σου και μειώνοντας το άγχος και την κακή διάθεση. Για να μην αναφέρουμε το αυτονόητο, ότι βοηθά στην απώλεια βάρους.

Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να πηγαίνεις στο γυμναστήριο κάθε μέρα, οπότε προσπάθησε να ενσωματώσεις άλλες ασκήσεις στην καθημερινότητά σου, όπως το περπάτημα ή γιόγκα, που μπορεί να ταιριάζουν πιο εύκολα στο πρόγραμμά σου.

  1. Πες όχι.

Το να μάθεις να λες όχι είναι πολύ δύσκολο.  Πολλοί από εμάς αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ναι, όταν κάποιος ζητά τον χρόνο μας. Ωστόσο, εάν έχεις ήδη άγχος για το πώς θα τα προλάβεις όλα, το ναι σε αγαπημένους ή συναδέλφους, μπορεί να σε οδηγήσει σε εξάντληση, άγχος και ευερεθιστότητα. Μπορεί να χρειαστεί λίγη πρακτική, αλλά μόλις μάθεις πώς να λες ευγενικά όχι, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και θα έχεις περισσότερο χρόνο για την φροντίδα του εαυτού σου.

  1. Οργανώσου.

Είναι πραγματικά ευεργετική η επίδραση της οργάνωσης στην ζωή μας. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό, πως όταν η ψυχή μας είναι ανάστατη, τότε είναι και η καθημερινότητά μας και το αντίστροφο. Επίσης, προσπάθησε να έχεις και ένα τακτικό σπίτι. Έτσι, όλα γύρω σου θα είναι οργανωμένα και δεν θα καταλαμβάνουν περιττό χώρο μέσα στο μυαλό σου. Για παράδειγμα, έρευνες έχουν δείξει, πως όταν δεν έχουμε οργανωμένο πρόγραμμα και σπίτι, μάς δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε, πολύ περισσότερα από όσα είναι στην πραγματικότητα. Και όλο αυτό μας δημιουργεί ένα άγχος, ενώ στην ουσία τα ίδια πράγματα, όταν είναι οργανωμένα, μας δίνουν την αίσθηση της ηρεμίας και του ελέγχου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons