ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Γιατί είσαι συνέχεια θυμωμένη;

Post by: 21/07/2020 0 comments

Νιώθεις συνεχώς ευέξαπτος και μέσα στα νεύρα; Ξεσπάς με το παραμικρό; Ο θυμός πάντα κάπου οφείλεται και είναι ένα σήμα του οργανισμού μας ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Ο συνεχής θυμός όμως, δεν κάνει καλό και μπορεί να μας προκαλέσει μέχρι και προβλήματα υγείας.

Μήπως έχεις παρατηρήσει ότι εκνευρίζεσαι συνεχώς και εύκολα, φωνάζεις, βρίζεις, ξεσπάς σε δικούς σου ανθρώπους αλλά και σε ξένους;

Ο θυμός είναι μία φυσιολογική αντίδρασή μας, όταν υπάρχει κάτι που μας έχει ταράξει συναισθηματικά. Το να είσαι όμως συνεχώς εκνευρισμένη, είναι κάτι διαφορετικό.

Ποια είναι τα σημάδια ότι ο θυμός σου έχει αρχίσει και ξεφεύγει;

  1. Σου δημιουργεί προβλήματα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις.
  2. Εστιάζεις πάντα στις αρνητικές καταστάσεις.
  3. Νιώθεις ότι πρέπει μονίμως να συγκρατείς το θυμό σου.
  4. Τσακώνεσαι πολύ συχνά και όσο τσακώνεσαι, τόσο θυμώνεις περισσότερο.
  5. Δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου.

Τι μπορείς να κάνεις;

Δοκίμασε τεχνικές χαλάρωσης.

Κάθε φορά που νιώθεις ότι θέλεις να εκραγείς, πάρε βαθιές ανάσες. Άρχισε να σκέφτεσαι κάτι χαλαρωτικό και θετικό και προσπάθησε να μην “τσιμπήσεις” σε αυτό σου τον παρορμητισμό. Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις γιόγκα και διαλογισμό.

Πριν μιλήσεις σκέψου.

Είναι πολύ πιθανό πάνω στο θυμό μας να δραματοποιούμε τις καταστάσεις. Κάθε φορά λοιπόν, που νιώθεις τον εκνευρισμό να σε κυριεύει, φίλτραρε τις σκέψεις σου. Είναι πολύ πιθανό να φουντώνουν ακόμα περισσότερο, γιατί προσθέτεις στο θυμό σου, δόση υπερβολής και αρνητικές σκέψεις.

Αναγνώρισε ποιο είναι το πρόβλημα.

Ξαφνικά νιώθεις έναν έντονο θυμό. Γιατί; Προσπάθησε να σκεφτείς και να αναλύσεις τι είναι αυτό που σε εξοργίζει εκείνη τη στιγμή. Αλλά και τι είναι αυτό που σου δημιουργεί γενικότερα νεύρα. Μήπως δεν πάει κάτι καλά στα προσωπικά σου, στα οικονομικά, στην οικογένεια ή με τους φίλους σου, και όλος αυτός ο θυμός προέρχεται από εκεί; Αν δεν βρεις την ρίζα του κακού, δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Φωτό από: Newsyworld

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons