ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Εσύ μιλάς στον εαυτό σου;

Post by: 22/09/2020 0 comments

Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, μιλάμε συνεχώς στον εαυτό μας. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο, σε φάσεις στη ζωή μας που έχουμε άγχος, θυμό και γενικότερα έντονα συναισθήματα. Παρόλα αυτά, μη σου φαίνεται παράλογο το ότι κάθε μέρα μιλάμε στον εαυτό μας.

Τι γίνεται όταν μας μιλάμε;

Όταν μιλάμε στον εαυτό μας, ενεργοποιούνται κέντρα του εγκεφάλου που μας κάνουν να επεξεργαζόμαστε και να διαχειριζόμαστε καλύτερα και με διαφορετικό τρόπο τις σκέψεις μας. Με αυτό τον τρόπο, επίσης αποφορτίζουμε το μυαλό μας από τις σκέψεις και το συναίσθημά μας, γιατί είναι σαν να τα εξωτερικεύουμε.

Αλήθεια όμως, πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την έμφυτη τάση που έχουμε όλοι, να μιλάμε στον εαυτό μας και που μπορεί να μας χρησιμεύσει;

Μίλα θετικά στον εαυτό σου.

Αξιοποίησε αυτή τη διαδικασία, για να μιλάς θετικά και να εμψυχώνεις τον εαυτό σου. Για να κάνεις θετικές σκέψεις. Έρευνες έχουν αποδείξει, πως άνθρωποι που μιλάνε στον εαυτό τους έχοντας αρνητικά συναισθήματα, μπορούν να επηρεάσουν γενικότερα την ψυχολογία τους αρνητικά.

Μην ξεχνάς να ακούς.

Το μαγικό στην όλη υπόθεση του να μιλάμε στον εαυτό μας, είναι ότι ακριβώς επειδή δεν μιλάμε σε κάποιον άλλον, ό,τι λέμε είναι αφιλτράριστο. Αποκαλύπτουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα και τις πραγματικές σκέψεις, χωρίς φόβο. Μην ξεχνάς λοιπόν, να ακούσεις τί έχει να σου πει ο εαυτός σου. Δώσε βάση στις πραγματικές σου σκέψεις και επιθυμίες.

Βάλε σε τάξη τις σκέψεις σου.

Με το να μιλάς στον εαυτό σου, δίνεις μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία στον εαυτό σου, να βάλει σε τάξη τις σκέψεις σου. Είναι αλλιώς όταν απλά σκέφτεσαι κάτι και αλλιώς όταν το εκφράζεις. Ακόμα και αν δεν το εκφράζεις δυνατά, αλλά μόνο μέσα στο μυαλό σου. Αξιοποίησε λοιπόν αυτή τη συνήθεια που έχουμε από μικροί, δηλαδή το να μιλάμε στον εαυτό μας, για να οργανώσεις ό,τι βρίσκεται μέσα στο κεφάλι σου.

Φωτό από: KTEN.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons