ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 τρόποι για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου το νέο χρόνο

Post by: 12/01/2018 0 comments

Κάθε χρόνο, όταν μπαίνει το νέο έτος, όλοι βάζουν στόχους για τη χρονιά. Ήρθε η στιγμή φέτος να βάλεις και εσύ ένα στόχο! Να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αν θέλεις μια δημιουργική χρονιά που πραγματικά θα αξίζει τον κόπο ή την προσπάθεια, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

  1. Διώξε το θυμό

Το να πεις απλά πώς δε θα ξαναθυμώσεις είναι εύκολο στα λόγια. Στην πράξη, όμως, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα μιας και πρόκειται για ένα φυσικό συναίσθημα του ανθρώπου. Όταν θυμώνεις, παίρνεις αποφάσεις βιαστικές που ίσως μετά τις μετανιώσεις, στρεσσάρεις τον εαυτό σου και συχνά πληγώνεις τους γύρω σου. Προσπάθησε, κάθε φορά που θυμώνεις, να παίρνεις βαθιές ανάσες, να κάνεις πράγματα που σε ηρεμούν και να σκέφτεσαι πώς πρόκειται για ένα συναίσθημα που σε κάνει παρορμητικό και ίσως αργότερα μετανιώσεις.

  1. Να είσαι ειλικρινής στις επιθυμίες σου

Η ειλικρίνεια αποτελεί σημαντική βάση για τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν εννοούμε σίγουρα να είσαι αγενής αλλά πρέπει να πάψεις να προσποιείσαι μόνο και μόνο για να είσαι αρεστός στους άλλους κρύβοντας τα πραγματικά θέλω σου.

  1. Μάθε να συγχωρείς

Αν δε μάθεις να συγχωρείς, θα μένουν μέσα σου συναισθήματα ψυχοφθόρα. Δε θα είναι ήρεμη η ψυχή σου και όλο κάτι θα σε βασανίζει. Μην κρατάς κακίες. Και μην ξεχνάς πως εάν δεν μάθεις να συγχωρείς, δε θα σε συγχωρούν και οι άλλοι.

  1. Δράσε

Ασχολήσου με τη φύση, βοήθησε συνανθρώπους σου, βρες μια δραστηριότητα και ένα χόμπι. Μη μένεις στη νωθρότητα παρά κινητοποιήσου. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να ασχοληθείς, που δε θα το περιμένεις. Ψάξε τις δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη σου, ενίσχυσε την τοπική αγορά, γνώρισε την πόλη σου, ασχολήσου με τα κοινά.

  1. Ανοίξου στην πρόκληση

Είναι γεγονός πως σε όλους αρέσει το βόλεμα. Θέλεις να τα έχεις όλα εύκολα και βολικά. Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, ήρθε η ώρα να πεις “ναι” σε νέες προκλήσεις. Άσε την άνεσή σου και πήγαινε διακοπές σε κάμπινγκ, έλα κοντά στη φύση, δοκίμασε καινούριες εμπειρίες, προσπάθησε να κάνεις καινούρια σπορ, ξεπέρασε τα όριά σου.

  1. Να είσαι ευγνώμων

Κάνε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, δες τι σου προσέφερε και νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα έχεις στη ζωή σου και για όλα τα όμορφα με τα οποία ξεκινάει η καινούρια χρονιά. Πες ευχαριστώ για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, για όλα τα υλικά και πνευματικά αγαθά που έχεις στη ζωή σου. Και με το καινούριο έτος μάθε να ζεις, εκτιμώντας τα.

  1. Περισσότερη ευτυχία στη ζωή σου

Βρες μόνος σου ή μόνη σου περισσότερες ευκαιρίες για μικρές χαρές της ζωής σου. Βρες νέους τρόπους να πλησιάσεις τους ανθρώπους. Κατάγραψε το όνειρά σου και βάλε μπρος με πάθος και ενθουσιασμό να τα πραγματοποιήσεις.

 

You Only Live Once! Η ζωή είναι μία!

 

Φωτό από: www.goodfon.su

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons