ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 τρόποι να μη σε χειρίζεται κανείς.

Post by: 08/05/2020 0 comments

Υπάρχουν εκεί έξω τόσοι άνθρωποι χειριστικοί! Με κάθε ευκαιρία βρίσκουν τον τρόπο για να σου πουν τι πρέπει να κάνεις και ποιο είναι το καλό σου! Θέλουν πάντα να ελέγχουν και να εγκρίνουν τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου! Βαρέθηκες να νιώθεις ότι σε χειρίζονται οι άλλοι; Σταμάτησέ το τώρα! Δεν πρέπει να σε χειρίζεται κανείς, μα κανείς!

1. Κανείς δεν αλλάζει.
Μην περιμένεις ότι όσοι προσπαθούν να σε χειριστούν θα αλλάξουν κάποτε. Κανείς δεν αλλάζει. Βελτιώνεται αλλά δεν αλλάζει ποτέ. Και αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Μην περιμένεις να διορθωθούν οι άλλοι, για να νιώσεις εσύ τη λύτρωση. Πάρτο απόφαση ότι η ζωή είναι στα δικά σου χέρια και δεν μπορεί να σε χειριστεί κανείς.

2. Σταμάτα να επηρεάζεσαι.
Ο κόσμος πάντα γύρω σου θα θέλει να σε ελέγξει και να σε χειριστεί. Ο καθένας για το δικό του λόγο. Όμως, εσύ είσαι αυτή που πρέπει να σταματήσει να επηρεάζεται. Άκου τι έχουν να σου πουν φυσικά και μην έχεις παρωπίδες, γιατί όντως κάποιοι θέλουν το καλό σου. Αλλά από κει και πέρα, πρέπει να φιλτράρεις ό,τι σου λένε και εν τέλει, να πράττεις όπως θέλεις εσύ. Και όχι όπως θέλουν οι άλλοι. Εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει για τη ζωή σου, δεν θα αποφασίσει κανένας άλλος. Σταμάτα λοιπόν, να κάνεις ό,τι σου λένε. Άκου τους άλλους, πάρε ιδέες, γνώμες και απόψεις, αλλά τελικά εσύ είσαι αυτή που ορίζει τη δική σου ζωή.

3. Βάλε όρια.
Πρέπει να κάνεις σαφές και κατανοητό στους άλλους, ότι δεν μπορεί να σε χειρίζεται κανείς. Μην τους δίνεις την εντύπωση ότι μπορούν να σε κάνουν ό,τι θέλουν. Βάλε τα όριά σου, λέγοντας “εντάξει, ευχαριστώ. Θα ακούσω την άποψή σου, αλλά θα πάρω την δική μου προσωπική απόφαση”. Βάλε όρια και μην αφήνεις κανέναν να περάσει πέρα από αυτά.

4. Ανάλαβε τις ευθύνες.
Υπάρχει μία περίπτωση να αφήνεις τους άλλους να σε χειρίζονται, γιατί ενδόμυχα δεν θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Ξέρεις ότι όταν σε χειρίζεται κάποιος άλλος, έχει εκείνος την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει. Έτσι όμως, μετατρέπεσαι σε ένα άβουλο πλάσμα. Ανάλαβε τις ευθύνες που σου αναλογούν και μη βασίζεσαι σε κανέναν.

5. Δούλεψε με την αυτοπεποίθησή σου.
Ίσως να μην τα πηγαίνεις καλά με το θέμα αυτοπεποίθηση και είναι κάτι που δεν διορθώνεται από το ένα λεπτό στο άλλο. Άρχισε όμως να δουλεύεις αυτό το κομμάτι. Να πιστεύεις στον εαυτό σου, να πατάς στα πόδια σου και να βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Μπορείς να τα καταφέρεις, μπορείς να είσαι ο κύριος του εαυτού σου, μπορείς να παίρνεις αποφάσεις μόνη σου. Μη φοβάσαι! Κανείς δεν πρέπει να σαι χειρίζεται.

Φωτό από: Wallpaper Flare

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons