ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

5 πράγματα που ένας εξωστρεφής μπορεί να μάθει από έναν εσωστρεφή.

Post by: 25/09/2020 0 comments

Συχνά, οι εσωστρεφείς αισθάνονται ότι πρέπει να “διορθώσουν” την προσωπικότητά τους γιατί μπορεί, μερικές φορές να θεωρηθούν, λανθασμένα, μη ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Από την άλλη, οι εξωστρεφείς άνθρωποι φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι σε πολλές καταστάσεις. Μπορούν όμως να πάρουν πολύτιμα μαθήματα από τους εσωστρεφείς.

1. Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο.
Οι εσωστρεφείς είναι ο καλύτερος τύπος ακροατή. Ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους παρατηρώντας το περιβάλλον τους ήσυχα, αντί να ασχολούνται άμεσα με αυτό. Ακούνε τους ανθρώπους πιο προσεκτικά πριν μιλήσουν. Θα προτιμήσουν να δώσουν περισσότερη σημασία στο τί λέει κάποιος γύρω τους, παρά να μιλήσουν οι ίδιοι για να τραβήξουν την προσοχή.

2. Πάρε χρόνο να “φορτίσεις τις μπαταρίες σου”.
Οι εσωστρεφείς, ακριβώς επειδή περνάνε αρκετό χρόνο μόνοι τους, βρίσκουν την ευκαιρία να “φορτίσουν τις μπαταρίες τους” και να ανακτήσουν την ενέργειά τους. Από την άλλη, ένας εξωστρεφής, που επιζητά να βρίσκεται συνεχώς με πολύ κόσμο, δεν έχει αυτή την ευκαιρία. Μπορεί σε έναν εξωστρεφή να μοιάζει χαμένος χρόνος, ο χρόνος που περνά με τον εαυτό του, όμως είναι πραγματικά πολύτιμος και θα πρέπει να πάρει αυτό το μάθημα από τους εσωστρεφείς.

3. Επένδυσε περισσότερο σε πιο βαθιές συζητήσεις.
Οι εσωστρεφείς μπορεί να μην είναι η ψυχή του πάρτι, παρόλα αυτά είναι οι καλύτεροι συνομιλητές. Σε αντίθεση με τους εξωστρεφείς, αφιερώνουν περισσότερο χρόνο και δίνουν περισσότερη σημασία στο να κάνουν μία πιο βαθιά συζήτηση με κάποιον άλλον.

4. Σκέφτονται πολύ πριν μιλήσουν.
Συνήθως ένας εσωστρεφής θα το σκεφτεί πολύ πριν μιλήσει, αλλά όταν θα μιλήσει θα έχει διαλέξει προσεκτικά τα λόγια του. Δεν παρασύρεται από τον παρορμητισμό του και θα πει πάντα πράγματα που τα εννοεί. Ενώ, ένας εξωστρεφής μπορεί πάνω στην “φούρια” του να πει πράγματα που δεν τα εννοεί ή να μην τα εκφράσει σωστά.

5. Δώσε περισσότερη σημασία στον εαυτό σου.
Οι εσωστρεφείς, ακριβώς επειδή περνάνε αρκετό χρόνο με τον εαυτό τους, δίνουν περισσότερη σημασία στον εσωτερικό τους κόσμο και στις ανάγκες τους. Ένας εξωστρεφής αντίθετα, επηρεάζεται πολύ από εξωτερικά ερεθίσματα και μπορεί να παραμελήσει τον εαυτό του. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ κουρασμένος, αλλά θα πάει στο πάρτι που τον έχουν καλέσει, χωρίς να ακούσει την ανάγκη του εαυτού του για ξεκούραση. Από την άλλη, ένας εσωστρεφής, που δεν έχει αυτή τη μόνιμη ανάγκη για επαφή με άλλους, θα ακούσει τον εαυτό του, που είναι κουρασμένος και θα προτιμήσει να ξεκουραστεί.

Φωτό από: medium.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons