Οι περισσότεροι ξέρουν ότι η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο. Εμείς σας δίνουμε 3+1 υπέροχους τρόπους για να αξιοποιήσετε τα πολλαπλά της οφέλη αυτό το καλοκαίρι!
- Ενυδατική μάσκα για ξηρά δέρματα: Αναμείξτε 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 μπανάνα λιωμένη και 1 κουταλιά λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή αμυγδαλέλαιο). Απλώστε τη μάσκα, αφήστε τη για 15 λεπτά και ξεβγάλτε. Απλώστε ενυδατική κρέμα.
- Οι μπανάνες γίνονται πιο γλυκές όσο ωριμάζουν. Ξεφλουδίστε και βάλτε στον καταψύκτη να παγώσουν μερικές πολύ ώριμες μπανάνες, ώστε να μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια και να τις προσθέσετε σε smoothies αργότερα.
- Γρήγορο & θρεπτικό πρωινό: Λιώστε μια μπανάνα σε ένα μπολ, αναμείξτε τη με 4 κουταλιές βρώμη και προσθέστε λίγο κεφίρ ή γιαούρτι, για φυσική πηγή πρωτεϊνών και προβιοτικών. Είναι ιδανικό και για απογευματινό.
- Κέικ μπανάνας: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, 1 & 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλιτζάνια αλεύρι κανονικό ή χωρίς γλουτένη, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 2 αυγά χτυπημένα, 3 μπανάνες λιωμένες, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι βανίλια. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε 2 παραλληλόγραμμες φόρμες για κέικ. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και τις μπανάνες. Ανακατέψτε καλά. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια. Τέλος, προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε πάλι και μοιράστε το μείγμα στις φόρμες. Ψήστε στους 180-190 βαθμούς για 45 λεπτά-1 ώρα ή ώσπου μια οδοντογλυφίδα που θα σπρώξετε στο κέντρο ενός κέικ να βγει καθαρή.
Ξέρετε ότι…
…μία μεσαίου μεγέθους μπανάνα περιέχει: κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C, μαγνήσιο, χαλκό και μαγγάνιο;
*Περισσότερες συμβουλές, tips και σπιτικές, εύκολες συνταγές για υγεία και ομορφιά, για ελαφριά και νόστιμη διατροφή και για οικολογική καθαριότητα μπορείτε να βρείτε στο νέο βιβλίο της Μαρίνας Σεραφειμίδου «Ώρα να Λάμψεις!» (εκδόσεις Παπαδόπουλος). Κυκλοφορεί το φθινόπωρο.
Φωτό από: Popvizyon